Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V Nitre sa v najbližších dňoch uskutoční Veľtrh práce - Job Expo 2018

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Na veľtrhu sa zúčastní 171 slovenských a 52 zahraničných zamestnávateľov s ponukou približne 28.000 voľných pracovných miest.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Nezamestnaní, ale aj ľudia, ktorí plánujú zmeniť prácu, majú v najbližších dňoch (26.-27.apríla) možnosť nájsť nové pracovné príležitosti na Veľtrhu práce - Job Expo 2018 v priestoroch agrokomplexu Národného výstaviska v Nitre. Podujatie už ôsmykrát organizuje ústredie práce a je pod záštitou premiéra Petra Pellegriniho a ministra práce Jána Richtera (Smer-SD). Jeho súčasťou bude aj 20. medzinárodná burza práce European Job Days 2018 a 26. ročník celonárodnej výstavy Mladý tvorca 2018.

Na veľtrhu sa zúčastní 171 slovenských a 52 zahraničných zamestnávateľov s ponukou približne 28.000 voľných pracovných miest. "Z toho bude minimálne 13.328 od prítomných slovenských zamestnávateľov, viac ako 12.000 voľných pracovných miest na pracovných portáloch a 2145 zahraničných pracovných miest," informovalo ústredie práce.

Okrem zamestnávateľov budú na veľtrhu prítomné aj vzdelávacie agentúry a poradenské organizácie, ktoré ponúknu širokú paletu služieb od poradenstva až po testovanie zručností uchádzačov a hodnotenie osobnosti.

"Veľtrh práce je určený nielen nezamestnaným, ktorí si hľadajú prácu, ale aj pre generáciu vstupujúcu na trh práce v budúcnosti, alebo pripravujúcu sa na povolanie," informovalo ústredie práce.

Job EXPO ako aj sprievodné podujatia sa uskutočnia v troch výstavných pavilónoch. Celkovo bude návštevníkom odprezentovaných 145 odborných prednášok, workshopov a prezentácií firiem, z toho bude 37 zo zahraničnej oblasti.