Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto Vráble pripravuje nový územný plán

Na snímke kostol v meste Vráble. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Príprava územného plánu sa začala v roku 2010, po šiestich rokoch sa v júni tohto roka uskutočnilo verejné prerokovanie dokumentu.

Vráble 8. augusta (TASR) – Mesto Vráble pripravuje nový územný plán. Mesto ako orgán územného plánovania konštatovalo, že sa zmenili územno-technické, hospodárske a sociálne predpoklady a na základe toho rozhodlo o obstaraní nového Územného plánu mesta Vráble. Príprava sa začala v roku 2010, po šiestich rokoch sa v júni tohto roka uskutočnilo verejné prerokovanie dokumentu.

„Poslanci akceptovali prerokovanie konceptu územného plánu mesta Vráble, schválili vyhodnotené pripomienky, odporučili ich zapracovanie do návrhu územného plánu mesta. Zastupiteľstvo uložilo predloženie súborného stanoviska spracovateľovi Územného plánu mesta Vráble architektovi Igorovi Fenikovi na zapracovanie do návrhu územného plánu,“ zhrnul proces strategického dokumentu mesta Vladimír Pavlovič z Mestského úradu Vráble.

Územný plán prešiel posudzovaním vplyvov na životné prostredie, vypracovali sa prieskumy a rozbory. Obstarávateľ následne zabezpečil spracovanie zadania obsahujúce hlavné ciele a požiadavky, ktoré bolo v územnom pláne potrebné riešiť. Po zverejnení plánu, zapracovaní pripomienok a po stanovisku Okresného úradu v Nitre, ktorý potvrdil, že zadanie je v súlade s Územným plánom nitrianskeho regiónu a s príslušnými predpismi, Mestské zastupiteľstvo vo Vrábľoch zadanie územného plánu schválilo. Nasledovalo vypracovanie konceptu územného plánu, verejnosť mala možnosť podať k dokumentu pripomienky od 23. mája do 25. júna tohto roka.