Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Začala sa rekonštrukcia cesty medzi Štúrovom a obcou Nána

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Hlavným cieľom rekonštrukcie je zvýšenie kvality dopravy, cestovnej rýchlosti a bezpečnosti účastníkov premávky.

Štúrovo 11. februára (TASR) – Slovenská správa ciest (SSC) začala s rekonštrukciou cesty medzi obcou Nána a Štúrovo. Oprava za viac ako 2,6 milióna eur sa realizuje v rámci III. etapy programu s názvom Rekonštrukcia križovatiek na cestách I. tried. Opraviť sa tu má vyše 900-metrový úsek komunikácie.

Hlavným cieľom rekonštrukcie je zvýšenie kvality dopravy, cestovnej rýchlosti a bezpečnosti účastníkov premávky. „Pri oprave cesty bude jestvujúca vozovka nahradená novou a súčasne sa rozšíri na šírku osem metrov. Pozdĺž komunikácie sa vybudujú cyklistické pruhy. Okrem toho bude súčasná priesečná križovatka prebudovaná na jednopruhovú okružnú križovatku,“ uvádza sa v opise projektu.

Okrem motoristov uvítal začiatok rekonštrukčných prác aj primátor Štúrova Eugen Szabó. „S potešením sme sledovali, že dokumentácia postupne prechádza cez všetky stupne kontroly, dôležitou úlohou bolo verejné obstarávanie vrátane následných kontrol. Všetko prebehlo bez problémov a dnes môžeme prehlásiť, že rekonštrukcia cesty je odštartovaná,“ skonštatoval.

Podľa jeho slov zhotoviteľ stavby, ktorým je spoločnosť Cesty Nitra, prevzal stavenisko 19. januára. „V najbližších týždňoch už nasťahuje svoje kontajnery, sklady, stroje a začne sa dlho očakávaná rekonštrukcia. V zmysle zmluvy musia byť práce dokončené do 28. marca 2019,“ pripomenul primátor. Ako doplnil, súbežne s rekonštrukciou cesty plánuje mesto projekčne doriešiť aj chodníky a v spolupráci s vodárenskou spoločnosťou kompletne obnoviť rozvod vody.