Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Zlatomoravská radnica odovzdá na jar do užívania 32 nájomných bytov

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Celkovo sa v novej bytovke nachádza dvanásť jednoizbových bytov, šestnásť dvojizbových bytov a štyri trojizbové byty. Priemerná podlahová plocha jedného bytu je 46,64 metrov štvorcových.

Zlaté Moravce 12. februára (TASR) – Mesto Zlaté Moravce odovzdá už o niekoľko týždňov do užívania 32 nájomných bytov. Bytovka pozostávajúca z dvoch blokov zo samostatnými vchodmi už stojí na Ulici 1. mája. Skolaudovaná bola na konci roka 2017.

Investičné náklady na výstavbu bytového domu boli 1.401.551 eur. "Samospráva túto sumu uhradí z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania vo výške 840.930 eur a z dotácie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR v hodnote 560.620 eur. Z vlastných zdrojov vyčlenilo mesto 201.248 eur na vybudovanie komunikácií, spevnených plôch a inžinierskych sietí," informovala radnica.

Celkovo sa v novej bytovke nachádza dvanásť jednoizbových bytov, šestnásť dvojizbových bytov a štyri trojizbové byty. Priemerná podlahová plocha jedného bytu je 46,64 metrov štvorcových. "Podľa kúpnej zmluvy je súčasťou vybudovaných bytov aj vnútorné vybavenie, ako napríklad kuchynská linka s drezom, elektrický sporák s elektrickou rúrou, umývadlá, vane či vodovodné batérie. Byty budú pripravené na bývanie pre záujemcov už na jar tohto roka," uviedol primátor Dušan Husár.