Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela

Práve teraz

Doručovateľskej spoločnosti Packeta medziročne narástol počet ňou
prepravených zásielok o viac ako 40 %. Obrat skupiny Packeta Group narástol na vyše 257 miliónov eur a v rámci nej sa doručilo spolu 90 miliónov zásielok do 33 krajín.

Stavebné výdavky v Spojených štátoch pokračovali v poklese aj na
začiatku tohto roka, tempo poklesu sa však v porovnaní s vývojom v decembri zmiernilo. Na druhej strane, výsledky zaostali za očakávaniami ekonómov, ktorí predpokladali aspoň mierny rast.

Grécky minister dopravy Kostas Karamanlis v stredu po tragickej
zrážke dvoch vlakov podal demisiu. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AP.

Súd v Británii v stredu poslal do väzenia rodičov 16-ročnej telesne
postihnutej dcéry za jej zabitie. TASR správu prevzala z agentúry AFP a webovej stránky stanice Sky News.

Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar by sa mohol vrátiť do
zostavy Interu Miláno už v zápase 25. kola talianskej Serie A proti Lecce. Dvadsaťosemročný obranca sa zotavuje zo zranenia sedacieho svalu, ktoré utrpel v osemfinálovom zápase LM proti Portu (1:0).

Úvod

Aktivita v americkom výrobnom sektore pokračovala vo februári v
poklese, tempo poklesu sa však zmiernilo. Dopomohli k tomu nové objednávky, ktoré zaznamenali výrazné zmiernenie poklesu zo začiatku roka. Horšie sa vyvíjala produkcia, ktorej pokles sa zrýchlil.

Právnici v oblasti ľudských práv žiadajú Medzinárodný trestný súd
so sídlom v Haagu, aby začal vyšetrovanie možných trestných činov tureckej vlády voči tisíckam odporcov prezidenta krajiny Recepa Tayyipa Erdogana.

Na omši pápeža Františka na budapeštianskom Kossuthovom námestí,
ktorá sa má konať 30. apríla, a teda v závere jeho trojdňovej návštevy Maďarska, očakávajú organizátori účasť niekoľko státisícov ľudí.

Ruské sily nasadili do bojov o východoukrajinské mesto Bachmut
skúsenejších bojovníkov z ruskej súkromnej polovojenskej Vagnerovej skupiny. Povedal to v stredu hovorca ukrajinskej armády Serhij Čerevatyj pre stanicu CNN.

Predsedu Národnej rady (NR) SR a Sme rodina Borisa Kollára mrzí
rozhodnutie dočasne povereného ministra Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) podať žiadosť o ukončenie poverenia viesť rezort zdravotníctva. Argumentuje, že odborná verejnosť s ním bola spokojná.

Vo veku 83 rokov zomrel v utorok 28. februára v Banskej Bystrici
bývalý úspešný skokan do diaľky a neskôr tréner v banskobystrickej Dukle Ján Solčáni. Informoval o tom portál atletika.sk.

Pápež František sa rozhodol zrušiť bezplatné nájomné pre kardinálov
a dotované nájomné pre ostatných vysoko postavených vatikánskych úradníkov s odôvodnením, že aj oni musia prispievať k úsporám Vatikánu.

Dvanásťročné ruské dievča poslali úrady do sirotinca a jeho otca
zbili a zatkli za to, že na hodine výtvarnej výchovy nakreslilo protivojnový obrázok. TASR informuje podľa portálu britského denníka The Guardian.

Nórski reprezentanti v severskej kombinácii Espen Andersen, Jens
Luraas Oftebro, Jörgen Graabak a Jarl Magnus Riiber si vybojovali zlato v súťaži družstiev na majstrovstvách sveta v Planici.

Takmer polovica slovenských podnikov (44 %) nemá zavedené
vnútorné systémy oznamovania podvodov, ako napríklad korupcia.

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov absolvuje v rámci
prípravy na "domáce" majstrovstvá Európy v roku 2025 kemp v Turecku. V prvých dueloch nového kalendárneho roka sa stretne s rovesníkmi zo Slovinska, Bulharska a pravdepodobne Severného Macedónska.

Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) rokuje o predaji
svojho závodu v ruskom meste Kaluga. TASR informáciu prevzala od agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na zdroj oboznámený s problematikou.

Od nedele (5. 3.) vstúpi do platnosti pravidelná prvá zmena cestovného
poriadku 2022/2023. Na Horehroní sa má zlepšiť nadväznosť autobusov a vlakov. V stredu o tom informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč. Dopravca pripravil aj ďalšie zmeny.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretáva s takými politickými lídrami,
ktorí dodržiavajú elementárnu politickú kultúru. V stretnutiach bude pokračovať. Uviedla to v reakcii na výzvu šéfa Smeru-SD Roberta Fica, aby zvolala stretnutie predsedov parlamentných strán.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová oznámi ďalší postup v súvislosti s
vedením rezortu zdravotníctva po štvrtkovom stretnutí s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) a dočasne povereným ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nominant OĽANO).