Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea

Práve teraz

Slovenský premiér Robert Fico by privítal, keby bol Peter Pellegrini
ako prezident ľavičiarom, aby mohli pokračovať v sociálnej politike. Fico to povedal v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. O téme menovania šéfa SIS s Pellegrinim neplánuje hovoriť.

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici
eviduje v poslednom období nárast neadekvátneho a agresívneho správania sa pacientov a ich sprevádzajúcich osôb voči zdravotníkom. Nemocnica na to upozornila na sociálnej sieti.

Nezvestného izraelského chlapca, po ktorom osadníci pátrali
na Západnom brehu Jordánu, našli v sobotu mŕtveho. Úrady začali vyšetrovanie, informuje TASR podľa agentúry AFP a denníka Jerusalem Post.

Jedným zo zdrojov konsolidácie verejných financií na Slovensku
je prezamestnanosť v štátnej správe. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy Robert Fico. Koalícia však pri úsporách nechce podľa neho znižovať sociálny štandard obyvateľov.

Pre Slovensko by bolo najlepšie, ak by sa stal predsedom Národnej rady
(NR) SR šéf SNS Andrej Danko. Spolu s prezidentom Petrom Pellegrinim a premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) by takáto "trojička" poukazovala na stabilitu vládnej koalície aj Slovenska.

Úvod

Seneckí policajti objasňujú oznámenie o podozrení z protiprávneho
konania neznámeho muža, ktorý sa mal v obci Most pri Bratislave nevhodne správať pri rozhovore s maloletými dievčatami. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Jedna osoba prišla v piatok o život pri nehode lanovky v blízkosti
rezortu Antalya na juhu Turecka. Ďalších 43 osôb je naďalej uviaznutých v kabínach lanovky, informuje TASR podľa sobotňajších správ agentúry AFP.

Vážna nehoda si v Košiciach v piatok večer vyžiadala osem zranených,
z toho viacerých ťažko. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach na sociálnej sieti s tým, že na križovatke ulíc Trieda KVP a Wuppertálska sa zrazili dve autá.

Austrálska polícia v sobotu oznámila, že zasahovala v reakcii na
útok bodnou zbraňou na viacero osôb v nákupnom centre v Sydney. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AFP a stanice BBC. Austrálske média informovali aj o streľbe a obetiach na životoch.

Ministerstvo obrany (MO) SR podpísalo zmluvu na rekonštrukciu
budovy v prešovských Sokolovských kasárňach. Za práce zaplatí 1,9 milióna eur s DPH. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej v centrálnom registri.

Približne 95.000 ľudí utieklo od začiatku marca z metropoly
Haiti Port-au-Prince, vyhlásila v piatok Medzinárodná organizácia OSN pre migráciu (IOM). TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Ruské úrady v piatok oznámili úspešné odpálenie interkontinentálnej
strely na juhu krajiny. TASR informuje na základe správy agentúry AP.

Iránom podporované libanonské hnutie Hizballáh vyhlásilo,
že vypálilo desiatky rakiet kaťuša na delostrelecké pozície v Izraeli. Podľa neho išlo o odvetu za izraelské údery na juhu Libanonu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Výsledky preskúmania vedeného Európskou liekovou agentúrou (EMA)
nepreukázali žiadnu spojitosť medzi užívaním liekov na cukrovku a chudnutie a vyšším rizikom samovražedných a sebapoškodzujúcich sklonov. TASR o tom informuje podľa piatkovej správy agentúry AFP.

Vo veku 83 rokov zomrel v piatok taliansky módny návrhár
Roberto Cavalli. Podľa miestnych médií skonal po dlhej chorobe vo svojom dome vo Florencii, informuje TASR podľa tlačovej agentúry AFP.

Pápež František uviedol v piatok pri príležitosti konca moslimského
pôstneho mesiaca ramadán, že pre prebiehajúcu vojnu medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas veľmi trpí. Informovala o tom agentúra AFP.

Spojené štáty a Spojené kráľovstvo v piatok prijali spoločné
opatrenie rozširujúce zákaz dovozu kovových výrobkov ruského pôvodu. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Český premiér Petr Fiala chce nadchádzajúcu návštevu Spojených
štátov využiť na potvrdenie nadštandardnosti a sily česko-amerických vzťahov. Uviedol to v piatkovom rozhovore pre server iROZHLAS.cz, informuje TASR.

Slovenský futbalista Adam Zreľák rozhodol v zápase
28. kola poľskej Ekstraklasy svojím gólom o víťazstve Warty Poznaň nad Koronou Kielce 1:0.

Spojené štáty oznámili, že posielajú posily na Blízky východ.
Zvyšujú sa totiž obavy, že Irán by mohol čoskoro podniknúť útok na Izrael.