Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava

Práve teraz

Najčastejšie prípady, ktoré rieši polícia vo vlakoch Železničnej
spoločnosti Slovensko (ZSSK), sú konflikty medzi cestujúcimi, prípadne medzi cestujúcim a vlakvedúcim, ak cestujúci nemá cestovný doklad a odmieta ho zaplatiť. Priblížil to hovorca ZSSK Tomáš Kováč

Hokejisti New Yorku Rangers vstúpili úspešne do nového ročníka
NHL. Na ľade Buffala triumfovali 5:1, keď sa dvoma gólmi a asistenciou prezentoval Chris Kreider. Útočník Jack Hughes prispel dvoma presnými zásahmi k víťazstvu New Jersey doma nad Detroitom 4:3.

Federálni prokurátori v New Yorku prepísali svoju obžalobu proti
americkému demokratickému senátorovi Bobovi Menendezovi z New Jersey a jeho manželke. Obvinili ich zo sprisahania a Menendez podľa nich pôsobil ako agent egyptskej vlády.

Viac než 423.000 ľudí bolo nútených ujsť zo svojich domov v pásme
Gazy v dôsledku najnovších bojov medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas, uviedla vo štvrtok Organizácia Spojených národov (OSN).

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzval Izrael na silnú, no
spravodlivú odpoveď na útok palestínskeho militantného hnutia Hamas a zároveň odsúdil slepú, vražednú nenávisť a krutosť palestínskych militantov. TASR o tom informuje podľa správ agentúry AFP.

Úvod

Predseda Smeru Robert Fico ako premiér bude na rokovaniach
Európskej únie (EÚ) sedieť v kúte. Zahraničná politika mu bude ukradnutá. V diskusnej relácii Na hrane na televízii JOJ sa na tom zhodli novozvolení opoziční poslanci Tomáš Valášek a Michal Šipoš.

Futbalisti Španielska zvíťazili v zápase 7. kola kvalifikácie ME 2024
nad Škótskom 2:0 a ostrovanov pripravili o prvé body v A-skupine. Albánsko sa priblížilo k postupu z E-skupiny po domácom triumfe nad Českom 3:0, Chorváti podľahli doma Turkom 0:1.

Izrael nariadil presun 1,1 milióna obyvateľov severnej časti pásma
Gazy na juh tohto územia. Evakuácia má prebehnúť počas nasledujúcich 24 hodín, uviedla v noci na piatok Organizácia Spojených národov (OSN).

Parlamentné zhromaždenie Rady Európy (PZ RE) uznalo
vo štvrtok hladomor na Ukrajine zo začiatku 30. rokov 19. storočia za vlády sovietskeho diktátora Josifa Stalina za genocídu. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Poľský prezident Andrzej Duda vo štvrtok večer v televíznom
príhovore vyzval Poliakov, aby "rozhodli o svojej vlastnej budúcnosti" a zúčastnili sa v nedeľu 15. októbra na parlamentných voľbách.

Rakúsky tenista Dominic Thiem prekvapujúco vypadol v 2. kole
dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Najvyššie nasadený hráč a šampión US Open z roku 2020 prehral s Gabrielom Diallom z Kanady 1:6, 6:4, 6:7 (5).

Francúzsko vo štvrtok zakázalo akékoľvek propalestínske demonštrácie
po víkendovom krvavom útoku militantného hnutia Hamas na Izrael. Takéto protesty totiž podľa Paríža ohrozujú verejnú poriadok. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Talianska prokuratúra vo štvrtok potvrdila, že v súvislosti s
minulotýždňovou tragickou nehodou autobusu na predmestí Benátok, pri ktorej zahynulo 21 ľudí, vyšetruje troch ľudí. TASR správu prevzala z agentúry DPA a ANSA.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov remizovali
vo štvrtkovom prípravnom zápase v Košiciach s rovesníkmi z Poľska 2:2.

Izraelský opozičný líder a expremiér Jair Lapid vo štvrtok obvinil
izraelskú vládu z "neospravedlniteľného zlyhania" za to, že v sobotu nezabránila masívnemu útoku militantného hnutia Hamas. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Eurokomisár Thierry Breton vo štvrtok varoval sociálnu
platformu TikTok, aby nešírila "nelegálny obsah a dezinformácie" v súvislosti so sobotňajším útokom palestínskeho islamistického hnutia Hamas na Izrael. TASR informuje podľa správy agentúry AFP.

Päť policajtov utrpelo vo štvrtok zranenia pri incidente
neďaleko mesta Princeton v americkom štáte Minnesota. Podľa miestnej polície nie je domnelý páchateľ vo väzbe. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Turecko ubezpečilo svojich spojencov, že je naďalej odhodlané
ratifikovať žiadosť Švédska o vstup do Severoatlantickej aliancie. Vo štvrtok to uviedol generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Minister zahraničných vecí SR Miroslav Wlachovský si vo štvrtok
na pietnom podujatí v bývalom nacistickom tábore Sobibor na území Poľska pripomenul 80. výročia vypuknutia povstania židovských väzňov.

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás vyzval vo štvrtok
na okamžité ukončenie agresie voči Palestínčanom, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.