Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek

Práve teraz

Premiér Ľudovít Ódor ako poverený minister vnútra by mal dať
Policajnému zboru pokyn na zabezpečenie ochrany hraničných priechodov na hranici s Maďarskom. Vyzval ho na to predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina).

Zvolávať ďalšiu mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR k
nelegálnej migrácii už nemá význam. Skonštatoval to šéf Smeru-SD Robert Fico po tom, ako sa ani na ďalší pokus nepodarilo poslancom otvoriť schôdzu k problematike nelegálnej migrácie.

Pre Slovenskú republiku, ktorej ekonomika je jednou
z najotvorenejších v EÚ, je multilaterálna spolupráca životne dôležitá. Uviedol to šéf slovenskej diplomacie Miroslav Wlachovský.

Poslancom Národnej rady SR sa ani ráno zatiaľ nepodarilo otvoriť
mimoriadnu schôdzu k problematike zavedenia kontrol na slovensko-maďarskej hranici. V rokovacej sále svoju prítomnosť prezentovalo len 57 poslancov, parlament preto nebol uznášaniaschopný.

KDH považuje za svoje priority zdravotníctvo, školstvo, pomoc rodinám,
seniorom a ľuďom v núdzi. Slovensko vidí ako pevnú súčasť Európskej únie, prehlbovanie integrácie však odmieta.

Úvod

Tornádo usmrtilo na východe Číny päť ľudí a vážne zranilo štyroch
ďalších, informovali štátne médiá. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AP.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala ráno v
Bratislavskom kraji proti zločineckej skupine takáčovcov v rámci policajnej akcie Crassus. Polícia SR o tom informuje na sociálnej sieti.

Ekvádorský Národný park Galapágy oznámil prvé prípady vtáčej chrípky
na ostrovoch, ktoré sú domovom jedinečných druhov vtákov a ktoré inšpirovali evolučnú teóriu. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Dopravu ráno v Bratislave komplikujú viaceré kolóny, hlásené sú aj
nehody. Pre nehodu na výjazde z Rusoviec do Bratislavy na Jarovce po Balkánskej ulici je úsek neprejazdný. Informuje o tom Zelená vlna RTVS na sociálnej sieti.

Ruské drony v noci zaútočili na ropnú rafinériu v meste Kremenčuk
v Poltavskej oblasti v strednej časti Ukrajiny, na mieste vypukol požiar. Uviedol to gubernátor Poltavskej oblasti Dmytro Lunin, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

Na väčšine Slovenska sa môže ráno tvoriť hmla s dohľadnosťou
50 až 200 metrov. Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa. Tá platí do 9.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webe.

Zástupcovia nemeckej vlády požiadali poľských predstaviteľov
o upresnenie počtu víz vydaných niektorými poľskými konzulátmi v Afrike a Ázii. Víza tam boli vydané nelegálne výmenou za úplatok, uviedol zdroj blízky vyšetrovaniu pre agentúru AP, informuje TASR.

Sarajevský súd vymeral 20 rokov väzenia bosnianskemu Moslimovi,
ktorého uznal za vinného z vraždy chorvátskych zajatcov počas vojny v Bosne z rokov 1992-95. Informovala o tom agentúra AFP.

Americký prezident Joe Biden sa stretol v New Yorku s lídrami piatich
postsovietskych republík v strednej Ázii, pričom podporil územnú celistvosť štátov tohto regiónu.

Francúzsko neprijme migrantov, ktorí masovo prichádzajú na taliansky
otrov Lampedusa, oznámil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) dorazilo na Lampedusu v priebehu minulého týždňa približne 8500 ľudí.

Arméni v Náhornom Karabachu oznámili, že od spustenia
azerbajdžanskej vojenskej operácie v tomto regióne bolo evakuovaných už vyše 7000 ľudí. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzval Azerbajdžan, aby
okamžite ukončil vojenskú operáciu v separatistickom regióne Náhorný Karabach. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP

Dvaja Palestínčania zahynuli a najmenej dvanásť ďalších utrpelo
zranenia pri razii izraelských síl v meste Džanín na okupovanom západnom brehu Jordánu. Informovalo o tom palestínske ministerstvo zdravotníctva, píše agentúra AFP.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová absolvovala popri účasti na všeobecnej
rozprave 78. Valného zhromaždenia OSN v New Yorku viacero bilaterálnych rokovaní, okrem iných aj s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom i ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Futbalisti Paríža Saint Germain v zostave s Milanom Škriniarom
zvíťazili v šlágri F-skupiny úvodného kola novej sezóny Ligy majstrov nad Borussiou Dortmund 2:0. Z triumfu sa tešili aj Dávid Hancko a Leo Sauer, ich Feyenoord zdolal Celtic 2:0.