Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund

Práve teraz

Anglický futbalový klub West Ham United je blízko k angažovaniu
mexického reprezentanta Edsona Alvareza. Dvadsaťpäťročný defenzívny stredopoliar by mal podľa britských médií prestúpiť do tímu Premier League z Ajaxu Amsterdam za 35 miliónov libier.

Poplatky na urgentoch a ambulantných pohotovostiach by sa mali zvýšiť.
Zhodli sa na tom zástupcovia ambulancií a nemocníc počas utorkového okrúhleho stola na pôde rezortu zdravotníctva.

Pápež František v utorok vyzval ľudí na celom svete, aby sa zamysleli
nad potenciálnymi nebezpečenstvami umelej inteligencie. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

Futbalistov Slovana Bratislava čaká v stredu náročný súboj v 3.
predkole Ligy majstrov. V úvodnom domácom zápase proti izraelskému tímu Maccabi Haifa (20.30 h) chcú uhrať výsledok, ktorý by im dával šancu do odvety.

Zo súboja o kreslo v Národnej rade (NR) SR vypadlo zatiaľ 20
kandidátov. Ich zoznam zverejňuje na svojom webe Ministerstvo vnútra (MV) SR, počet sa ešte môže zvýšiť.

Úvod

V Žiari nad Hronom došlo v uplynulých týždňoch k opakovanému
poškodeniu kontajnerov na textil. Samospráva chce lokality s kontajnermi lepšie monitorovať, ak však bude vandalizmus pokračovať, zberné nádoby z ulíc odstráni. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinil
zo zločinu prevádzačstva 37-ročného A. N. a 19-ročnú L. T. Muž je stíhaný väzobne, informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Približne 80 ľudí evakuovali v pondelok podvečer z domu v škótskom
Glasgowe po tom, ako sa v jednom z bytov našiel možný nebezpečný materiál. Policajtom, ktorí na mieste zasahovali, museli poskytnúť ošetrenie. V utorok o tom informovala tlačová agentúra DPA.

Francúzsky futbalista Christopher Nkunku podstúpil operáciu kolena
a Chelsea bude chýbať niekoľko mesiacov. Klub Premier League o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Letnej sezóne na kúpalisku v obci Dolná Strehová vo Veľkokrtíšskom
okrese počasie v uplynulých týždňoch neprialo. Keďže je závislé od slnečných dní, návštevnosť je aj v týchto dňoch nízka. Pre TASR to uviedol jeho marketingový manažér Vladimír Sokol.

Slovenská výprava získala na univerziáde v čínskom Čcheng-tu tri
medaily. Najviac sa darilo atlétke Viktórii Forsterovej, ktorá ku zlatu na stometrovej prekážkarskej trati pridala aj striebro na hladkej stovke.

Britské ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že uvalilo sankcie na
jednotlivcov a subjekty z Iránu, Turecka, Dubaja, Švajčiarska a Slovenskej republiky, ktoré podporujú ruský obranný priemysel. Na britskom sankčnom zozname sa ocitol občan SR Ašot Mkrtyčev.

Aj napriek postupnému nárastu sú úrokové sadzby nových úverov na
bývanie na Slovensku v porovnaní s cenou, za ktoré sa vedia banky financovať, z historického pohľadu relatívne nízke. Priaznivé je tiež porovnanie s inými krajinami EÚ.

Úrady na juhu Nórska v utorok varovali obyvateľov, aby sa v oblasti
pripravili na mimoriadne silné dažde. Severnú Európu zasiahla v pondelok búrka Hans, ktorá strhávala strechy budov a vyžiadala si dve obete na životoch. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Generálna prokuratúra SR dôrazne odmieta, že by sa v prípade
exministra Roberta Kaliňáka a podnikateľa Jozefa B., rozhodovalo bez spisu. Vyplýva to stanoviska, ktoré TASR poskytla jej hovorkyňa Jana Tökölyová.

KDH nepôjde v žiadnom prípade do vlády so Smerom-SD a
extrémistami. Pre TASR to uviedla hovorkyňa hnutia Lenka Halamová. Reagovala tak na výzvu strany Za ľudí na jasné vyjadrenie k možnej povolebnej spolupráci so Smerom-SD a Hlasom-SD.

Vyše tri štvrtiny Slovákov (77,4 percenta) si myslí, že budúca vláda
by mala zvýšiť investície do športu zo štátneho rozpočtu, viac ako 46 percent je o tom presvedčených. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre televíziu JOJ 24 - reláciu Volebná encyklopédia.

Prázdninový umelecký ferman Divadla Nová scéna zaplnila
mimoriadne smutná správa o úmrtí dlhoročného barda Dušana Kaprálika. "Ako sám hovoril, divadlo mu 50 sezón prinášalo slobodu, v ktorej nemusel bojovať s realitou," pripomína generálna riaditeľka DNS.

Dve deti zahynuli a ďalšie tri osoby utrpeli zranenia, keď neznámi
útočníci hodili ručný granát do domu na východe Afganistanu. V utorok to uviedla afganská televízia TOLOnews s odvolaním sa na miestnu políciu, informuje agentúra DPA.

Na zosnulého herca Dušana Kaprálika, dlhoročného člena súboru
Divadla Nová scéna, si spomínajú nielen kolegovia, ale aj študenti. Správe o úmrtí "drahého pána profesora herectva na Štátnom konzervatóriu v Bratislave" nechce uveriť ani moderátor Juraj Lím.