Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 5. jún 2024Meniny má Laura

Práve teraz

Americký občan vstúpil bez povolenia na územie Severnej Kórey,
kde ho zrejme zadržali. Oznámilo to v utorok na Twitteri velenie síl OSN, ktoré sa na Kórejskom polostrove snaží zaisťovať bezpečnosť.

Viac ako polovica Britov považuje odchod Spojeného kráľovstva z
Európskej únie v roku 2016 za chybné rozhodnutie. Vyplýva to z najnovších výsledkov prieskumu verejnej mienky inštitútu YouGov, podľa ktorého ide o nový rekord.

Britský zákon o nelegálnej migrácii, ktorého cieľom je zastaviť prílev
tisícov migrantov, je v rozpore so záväzkami vyplývajúcimi pre Britániu z medzinárodného práva, upozornila v utorok OSN.

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo si myslí, že najvyššia súťaž
v Saudskej Arábii je lepšia ako liga v USA, kam odišiel hrať jeho dlhoročný rival Lionel Messi. Hráč tímu Al Nassr zároveň vyhlásil, že sa už neplánuje vrátiť do Európy, kde podľa neho futbal upadá.

Do tohtoročnej kampane Do práce na bicykli sa v Senci
aktívne zapojilo 73 tímov a 249 jednotlivcov z 30 firiem a inštitúcií v meste. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.

Úvod

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že v noci na utorok podniklo
odvetný úder na objekty v ukrajinských mestách Mykolajiv a Odesa, kde sa údajne pripravovali teroristické útoky proti Rusku.

Počas koncertov svetoznámych kapiel a atletického mítingu
budú v Banskej Bystrici v najbližších dňoch k dispozícii viaceré záchytné parkoviská.

Ruské sily nachádzajúce sa v okolí ukrajinského mesta Bachmut sú
oslabené, no obom stranám konfliktu sa i tak podarilo dosiahnuť nepatrné územné zisky. Vyplýva to z najnovšej správy britských tajných služieb.

V niektorých okresoch na juhu Slovenska môže byť v utorok
33 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal najnižšiu výstrahu. Informuje o tom na webe.

Prezidentka dnes vymenovala nových veľvyslancov. V ČR bude Slovensko
zastupovať doterajšia štátna tajomníčka ministerstva zahraničných vecí Ingrid Brocková. Veľvyslancom v Rakúsku bude Jozef Polakovič. Vo Francúzsku, Monaku a Alžírsku bude SR reprezentovať Ján Šoth.

Polícia v Moskve zadržala muža, ktorý v pondelok večer hodil zápalnú
fľašu smerom k budove mauzólea s vystaveným telom vodcu boľševickej revolúcie z roku 1917 Vladimira Iľjiča Lenina.

Nemocnica v Handlovej dokončuje rekonštrukčné práce na novom
lôžkovom oddelení fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Do jeho výstavby investuje približne 450.000 eur, prevádzku plánuje spustiť na jeseň.

Rozsudok v súdnom procese s exšéfom bratislavských operatívcov
Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jánom K. bude v utorok o 13.00 h. Na utorkovom hlavnom pojednávaní o tom informoval samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku Miroslav Mazúch.

Rekordných viac ako 185.000 vozidiel vyrobili v závode Kia
Slovakia v Tepličke nad Váhom v 1. polroku 2023. Znamená to medziročný nárast o vyše 21.000 áut. TASR o tom v utorok informoval hovorca spoločnosti Tomáš Potoček.

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zabojujú o postup do 2. predkola Ligy
majstrov v odvete na pôde luxemburského majstra FC Swift Hesperange. Vladimír Weiss st. po prvom stretnutí na Tehelnom poli (1:1) veril, že v odvete sa prejavia skúsenosti a kvalita jeho tímu.

Polícia v týchto dňoch ukončila vyšetrovanie vraždy 51-ročnej ženy,
ku ktorej došlo 24. marca v jednom z rodinných domov v obci Veľké Slemence v okrese Michalovce. Vyšetrovateľ navrhuje podanie obžaloby na muža obvineného z obzvlášť závažného zločinu vraždy

Čínsky minister zahraničných vecí Čchin Kang sa naposledy objavil
na verejnosti koncom júna, čo vyvolalo špekulácie o tom, kde sa tento vysoko postavený čínsky diplomat v súčasnosti nachádza.

Požiar bytu v utorok ráno v Dubnici nad Váhom neprežil 50-ročný
muž, 68-ročnú ženu previezli s podozrením na intoxikáciu dymom do nemocnice. Z bytového domu evakuovali z bezpečnostných dôvodov 150 obyvateľov.

Cesty na desiatkach miest po celom Izraeli zablokovali v utorok ľudia
protestujúci proti plánu vlády premiéra Benjamina Netanjahua na výrazné oslabenie súdnictva v krajine a obmedzenie dohľadu súdnych inštitúcií nad rozhodnutiami výkonnej moci.

Policajti pátrajú po 40-ročnom Jaroslavovi Švrlingovi z Modry,
na ktorého bol vydaný Okresným súdom Pezinok príkaz na dodanie do výkonu väzby. Polícia Bratislavského kraja o tom informovala na sociálnej sieti.