Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia

Práve teraz

Pri dopravnej nehode neďaleko Močenka v okrese Šaľa zomrel
17-ročný spolujazdec. Vodič osobného auta Opel Astra so šalianskym evidenčným číslom pravdepodobne nezvládol jazdu na mokrej ceste a narazil do stromu.

Egyptské úrady zakázali holandským archeológom uskutočňovať
vykopávky na starovekom pohrebisku Sakkára v súvislosti s výstavou, ktorá prepája dejiny Egypta so súčasnými umelcami s africkými koreňmi.

Približne 50 vystavovateľov, ktorí predstavujú stovky pracovných
príležitostí, prednášky známych spíkrov a workshopy sú súčasťou štvrtkového veľtrhu pracovných príležitostí Kariéra EXPO v Košiciach.

V piatok 9. júna sa na území Slovenska o 12.00 h uskutoční pravidelné
preskúšanie varovnej siete sirén dvojminútovým stálym tónom. TASR o tom informovali z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

Futbalisti West Hamu United ukončili vo štvrtok 58-ročné čakanie na
kontinentálnu trofej. Vo finále Európskej konferenčnej ligy (EKL) zdolali v pražskom Edene Fiorentinu 2:1 gólom Jarroda Bowena z 90. minúty.

Úvod

Opozičný Smer-SD podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze
Národnej rady (NR) SR. Chce na nej rokovať o "prípadnom neoprávnenom ovplyvňovaní volieb", ktoré majú byť 30. septembra.

Južná Kórea podporí svoje strategicky dôležité odvetvie výroby
pamäťových čipov v čase zvýšeného napätia medzi Spojenými štátmi a Čínou. Vyhlásil to vo štvrtok juhokórejský prezident Jun Sok-jol.

Senát Krajského súdu Trenčín nakoniec vo štvrtok v kauze tragického
výbuchu vo Vojenskom opravárenskom podniku (VOP) Nováky nerozhodol. Verejné zasadnutie odročil na august, dôvodom bola náhla indispozícia jedného z členov senátu.

Nezisková organizácia Človek v ohrození posiela materiálnu pomoc pre
zasiahnutú Chersonskú oblasť. Po zničení hrádze Kachovskej priehrady je čiastočne zatopených niekoľko desiatok obcí a miest.

Na Mestskom súde Bratislava I sa vo štvrtok začal súdny proces
v prípade vlaňajšej tragickej dopravnej nehody na bratislavskej zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova, pri ktorej zomrelo päť ľudí.

Vo veku 87 rokov zomrel bývalý tréner austrálskej futbalovej
reprezentácie Zvonimir "Rale" Rašič. V roku 1974 doviedol "Socceroos" k ich prvej účasti na majstrovstvách sveta. Informovala o tom agentúra AFP.

Obranca Floridy Brandon Montour medzi prvým a druhým zápasom
finále play off NHL dočasne opustil svoj tím. Kanadský hokejista chcel byť so svojou manželkou Ryian pri narodení ich prvého dieťaťa.

Najmenej traja ľudia prišli o život v dôsledku zničenia Kachovskej
vodnej nádrže v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny, uviedli tamojšie médiá. TASR informuje na základe štvrtkovej správy denníka The Guardian.

Vo veku 84 rokov zomrela nemecká princezná Elisabeth, manželka
princa Ferdinanda von Bismarck. Jej úmrtie v stredu potvrdila rodina, informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

Vrak britskej ponorky HMS Triumph, ktorá zmizla počas misie počas
druhej svetovej vojny v roku 1942, objavil grécky potápač špecializujúci sa na vyhľadávanie potopených lodí. TASR informáciu prevzala zo stredajšej správy tlačovej agentúry AFP.

Basketbalisti Denveru Nuggets zvíťazili v noci na štvrtok v treťom
dueli finále play off NBA na palubovke Miami Heat 109:94. V sérii vedú 2:1 na zápasy.

Odlesňovanie Amazonského pralesa sa medziročne spomalilo o 31
percent. Stalo sa tak počas prvých piatich mesiacov vlády brazílskeho prezidenta Luiza Inácia Lulu da Silvu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Rakúske úrady evakuovali v stredu neskoro večer stovky cestujúcich
z vlaku, v ktorom vypukol požiar, keď prechádzal cez tunel v spolkovej krajine Tirolsko. Pri incidente utrpelo zranenia približne 50 ľudí, informuje TASR podľa správy agentúr AP a DPA.

Záplavy spôsobené utorkovým poškodením Kachovskej vodnej nádrže
na Ukrajine postihli viac než 20 múzeí a kultúrnych pamiatok v Chersonskej oblasti. TASR správu prevzala z agentúry DPA.