Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert

Práve teraz

Zadefinovať postup pri riešení nadmernej hlučnosti diaľnice D2
v úseku od Mosta Lanfranconi po Tunel Sitina v Bratislave má štúdia realizovateľnosti. Preukázať má zároveň reálnosť technických návrhov protihlukových opatrení.

Viceguvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Ľudovít Ódor akceptoval
ponuku prezidentky a k 14. máju sa vzdáva svojej funkcie, aby prijal jej poverenie viesť vládu odborníkov. TASR o tom informovali z NBS.

Polícia vyšetruje úmrtie jednej osoby v obci Rovné v okrese Rimavská
Sobota, ktorá v pondelok uhorela vo vatre. V súvislosti s prípadom bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia.

Zdravotné poisťovne vykázali ku koncu marca stratu 69 miliónov eur,
príčiny sú rozdielne. Vlani skončili v mínuse viac ako 166 miliónov eur. Výsledky hospodárenia zverejnil Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS).

Slovenská pošta vydala v utorok známku, ktorá vyzdvihuje mier ako
najvyššiu ľudskú hodnotu. Známka vznikla na základe súťaže 28 poštových operátorov, pričom najviac hlasov získal návrh Luxemburskej pošty.

Úvod

Vlaky cez rakúske Kittsse budú od utorka postupne premávať bez
obmedzení. Obmedzenia sa rušia na troch vlakoch. TASR o tom informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Vladimir Putin v utorok pri príležitosti Dňa víťazstva slávnostne
otvoril vojenskú prehliadku na Červenom námestí v Moskve. Svoj krátky, približne desaťminútový prejav šéf Kremľa začal gratuláciou veliteľom "špeciálnej vojenskej operácie" na Ukrajine.

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia
obvinila 29-ročného muža z Gregoroviec v okrese Prešov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Informačné kancelárie pre obete trestných činov pomohli už vyše 3200
občanom. Poskytujú pomoc obetiam rôznych trestných činov, od majetkovej a ekonomickej kriminality až po násilné či sexuálne trestné činy, priestupky a občiansko-právne problémy.

Dovedna 4,8 tony syntetických drog v hodnote 193 milióna zlotých
(42,3 milióna eur) zaistila v utorok poľská polícia pri raziách v laboratóriách na západe, juhovýchode a severe krajiny. TASR o tom informuje na základe správy agentúry PAP.

Čínske ministerstvo zahraničných vecí v utorok oznámilo, že vyhostilo
kanadskú diplomatku Lalondeovú, ktorá pracovala na konzuláte v Šanghaji. Čína tak reagovala na krok Ottawy, ktorá predtým avizovala vyhostenie čínskeho diplomata.

Deň Európy pripomína hodnoty, silu a prínosy zjednotenej Európy. Vznik
EÚ oslávia návštevníci bratislavskej Starej tržnice programom plným interaktívnych aktivít, súťaží, workshopov a hudby. TASR o tom informovala hovorkyňa Zastúpenia Európskej komisie v SR I. Ludviková.

Polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy 63-ročného muža.
Súvisí to s prípadom, ktorý sa stal v sobotu (6. 5.) v jednom z rodinných domov v obci Ptrukša v okrese Michalovce.

V Ruskom obsadených oblastiach na východe Ukrajiny hrozí
nedostatok pitnej vody. Vo svojej utorkovej správe o vývoji bojov na Ukrajine to podľa agentúry DPA na Twitteri uviedlo britské ministerstvo obrany, ktoré sa odvoláva na informácie tajných služieb.

Hraničnými priechodmi s Ukrajinou prešlo v uplynulom týždni
(1. 5. - 7. 5.) na Slovensko 16.667 osôb. O dočasné útočisko požiadalo 551 žiadateľov.

Srbský basketbalista Nikola Jokič z Denveru sa vyhol suspendácii a za
konflikt s majiteľom klubu Phoenix Suns počas zápasu 2. kola play off NBA dostal iba finančný trest. Vedenie profiligy mu udelilo pokutu 25-tisíc amerických dolárov za "nevhodný kontakt s divákom".

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje proces v
prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze prípravy vrážd prokurátorov. "Súd už vykonal podstatnú časť dokazovania," povedala predsedníčka senátu Ružena Sabová.

Poslanci Národnej rady SR začali 5. rokovací deň aktuálnej schôdze
sériou návrhov z dielne dočasne poverenej ministerky investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veroniky Remišovej (Za ľudí).

Ceny ropy ráno vymazali časť ziskov z predchádzajúceho dňa.
Pozornosť trhov sa zameriava na aprílovú štatistiku o vývoji spotrebiteľských cien, ktorú zverejní v stredu (10. 5.) federálne ministerstvo práce.

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová pricestovala
do Kyjeva pri príležitosti Dňa Európy, ktorý je zároveň oslavou a pripomienkou mieru a jednoty. TASR správu prevzala z agentúry AFP.