Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V Bardejovských kúpeľoch vybudujú kongresový hotel za 6 miliónov eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

S rekonštrukciou by sa malo začať najneskôr do jedného mesiaca a trvať by mala 12 až 15 mesiacov. Kongresový hotel bude mať kapacitu 60 lôžok.

Bardejov 10. júna (TASR) – V Bardejovských kúpeľoch postupne rekonštruujú hotely a liečebné domy. V tomto roku už preinvestovali niekoľko tisíc eur, avšak najväčšou bude rekonštrukcia hotela Alexander, ktorý bude prebudovaný na kongresový.

"Od začiatku roka sme už preinvestovali asi 70.000 eur na vstupnú halu balneoterapie, zároveň sa plánuje rekonštrukcia liečebného domu Fontána, ktorá by mala byť dokončená 16. júna vo výške zhruba 200.000 eur. Ďalších 180.000 eur sa preinvestovalo do vedľajšej budovy hotela Lívia, ale asi najväčšou investíciou, ktorú Bardejovské kúpele plánujú, je rekonštrukcia bývalého hotela Minerál a terajšieho hotela Alexander, zhruba za 6 miliónov eur," informovala ekonomicko-obchodná riaditeľka kúpeľov Tamara Šatanková.

S rekonštrukciou by sa malo začať najneskôr do jedného mesiaca a trvať by mala 12 až 15 mesiacov. Z hotela Alexander vznikne veľký kongresový hotel s kapacitou 60 lôžok.

Podľa technického riaditeľa Bardejovských kúpeľov Jozefa Baču po rekonštrukcii v hoteli Alexander vzniknú tri kongresové sály a tri poschodia budú určené na predaj ako apartmány, z nich jedno bude novovybudované ako nadstavba. Okrem toho budú dve poschodia slúžiť na ubytovanie. V podzemí vzniknú parkoviská a na prvých dvoch nadzemných podlažiach reštauračné zariadenia.

Bardejovské kúpele chcú v budúcnosti ešte vybudovať vonkajšie kúpaliská, zrekonštruovať hotel Alžbeta, v ktorom kedysi prebývala cisárovná Sisi, a tiež obnoviť hotel Dukla.