Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Pracovný čas na mestskom úrade v Bardejove sa pre horúčavy začína skôr

Bardejov, ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Na príslušných oddeleniach však stále ostáva služba, ktorá je občanom k dispozícii.

Bardejov 12. augusta (TASR) – Mesto Bardejov prijalo v súvislosti s horúčavami rad opatrení. Zavlažujú ulice, zmenili pracovný čas na mestskom úrade a zriadili aj osobitný tím ľudí, ktorý dohliada na funkčnosť fontán v meste. Veľkú pozornosť venujú tiež zavlažovaniu mestských parkov.

Ako pre TASR uviedol vedúci kancelárie primátora mesta Bardejov Jozef Guliga, v týchto horúčavách ochladzujú a zvlhčujú prostredie v meste fontány, na funkčnosť ktorých dozerá tím ľudí. Ich úlohou je v prípade výpadku alebo poruchy zabezpečiť urýchlené sfunkčnenie. Taktiež sa počas pracovných aj voľných dní kropia ulice s dostupnou technikou. Ide hlavne o polievanie centrálnej mestskej zóny a priľahlých ulíc.

Na mestskom úrade presunuli začiatok pracovného času na 7.00 h a o hodinu skôr sa aj končí. Na príslušných oddeleniach však stále ostáva služba, ktorá je občanom k dispozícii. Okrem toho je pre pracovníkov podľa Guligu zabezpečený pitný režim a tiež vetranie miestností, keďže na mestskom úrade nie sú klimatizované miestnosti.