Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Rada hierarchov schválila úpravy v slávení svätej liturgie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Zasadanie Rady hierarchov sa podľa Pavlišinoviča uskutočnilo po dvoch rokoch, nakoľko po zrieknutí sa úradu prešovského arcibiskupa metropolitu zo strany vladyku Jána Babjaka SJ, nemohla byť zvolaná.

Prešov 20. marca (TASR) - Sviatkami Paschy a prijatím spoločného programu liturgického slávenia v katedrálach v Prešove, Košiciach a Bratislave sa zaoberali gréckokatolícki biskupi, ktorí sa v utorok (19. 3.) zišli v Prešove na 35. plenárnom zasadaní Rady hierarchov. Zároveň oficiálne schválili Úpravy pre slávenie svätej liturgie v Prešovskej, Košickej a Bratislavskej eparchii. TASR o tom informoval hovorca Prešovskej archieparchie Michal Pavlišinovič.

Zasadanie Rady hierarchov sa podľa Pavlišinoviča uskutočnilo po dvoch rokoch, nakoľko po zrieknutí sa úradu prešovského arcibiskupa metropolitu zo strany vladyku Jána Babjaka SJ, nemohla byť Rada hierarchov zvolaná. Plenárne zasadanie viedol nový prešovský arcibiskup metropolita Jonáš Maxim, ktorý sa stal 27. januára tohto roka hlavou Gréckokatolíckej cirkvi sui iuris na Slovensku. Témami boli napríklad aj prípravné práce na novom katechizme či prípravy nových učebníc pre žiakov náboženskej výchovy.