Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Deti z miestnych škôlok sú opäť na ľade, učia sa korčuľovať

Deti na ľade predvádzajú svoje zručnosti. Foto: TASR/Michal Svítok.

Populárny prípravný výcvik v korčuľovaní pre škôlky v meste pripravila tamojšia samospráva v súlade s koncepciou rozvoja športu v Poprade.

Poprad 29. septembra (TASR) - Deti z popradských materských škôl sú opäť na ľade. Populárny prípravný výcvik v korčuľovaní pre škôlky v meste pripravila tamojšia samospráva v súlade s koncepciou rozvoja športu v Poprade, ktorej jedným z cieľov je podpora športovania najmladšej vekovej kategórie. S výučbou korčuľovania u najmenších detí začali pod Tatrami už pred dvoma rokmi. O tento výcvik, ktorý prebieha na zimnom štadióne mesta a v zimných mesiacoch aj na ľadovej ploche pri Aréne Poprad, je od začiatku veľký záujem.

"V minulom školskom roku sa do projektu zapojilo deväť materských škôl a výcvik absolvovalo 241 detí," informoval Jozef Pavlík z Oddelenia školstva, mládeže a športu na Mestskom úrade v Poprade. Skúsení tréneri Eugen Nahalka a Pavol Majchrovič začali nový školský rok na ľade 14. septembra výcvikom detí z materských škôl na Vagonárskej a Podtatranskej ulici. Do projektu sa v tomto roku zapojilo opäť deväť materských škôl.

"Mesto Poprad v spolupráci s Hokejovým klubom Poprad na základe prihlášok predpokladá, že kurz absolvuje približne rovnaký počet detí ako vlani," uzatvoril hovorca mesta Poprad Marián Galajda.