Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Na diaľnici pod Tatrami pribudli nové premenlivé značky

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Bendík

Motoristov budú nepretržite informovať o aktuálnej dopravnej situácii na diaľnici.

Poprad 24. februára (TASR) – Na diaľnici pod Tatrami pribudli nové premenlivé značky. Hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michal Fúrik informoval, že značky vo forme svetelných panelov sú umiestnené na diaľnici D1 pri križovatkách Poprad, východ a Spišský Štvrtok. Motoristov budú nepretržite informovať o aktuálnej dopravnej situácii na diaľnici.

"Ide o ďalšie z opatrení na zvýšenie bezpečnosti motoristov na úseku diaľnice D1 s veľkým množstvom atmosférických zrážok. Počas zimného obdobia sa tu často vyskytujú nepriaznivé poveternostné podmienky," uviedol Fúrik s tým, že nové premenlivé značky budú motoristov informovať o tom, čo sa aktuálne na diaľnici deje. Prispejú tak k zníženiu prípadných kolíznych situácií, k zvýšeniu bezpečnosti a lepšej informovanosti. Motoristi sa okamžite dozvedia o aktuálnej dopravnej nehode, zjazdnosti, uzávierkach, či o poveternostných podmienkach na diaľnici.

"Nové svetelné panely budú riadené z operátorského pracoviska tunela Bôrik. Chránené sú zvodidlami a monitorované kamerovým systémom. Sú umiestnené mimo jazdných pruhov a krajnice," uzavrel hovorca NDS.