Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

DJZ dnes návštevníkov zoznamuje nielen s tvorbou, ale aj zákulisím

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Medzi návštevníkmi, ktorí si môžu pozrieť i jeho zákulisie, je vidieť najmä deti.

Prešov 31. mája (TASR) – Divadlo Jonáša Záborského (DJZ) v Prešove otvorilo dnes popoludní svoje dvere všetkým milovníkom divadelného umenia. Medzi návštevníkmi, ktorí si môžu pozrieť i jeho zákulisie, je vidieť najmä deti.

"Deň otvorených dverí robíme už deviatykrát. Vždy sa snažíme divákom predstaviť divadlo tak, ako ho nepoznajú, ako ho len tušia. Dostanú sa na javisko a do priľahlých priestorov, kde sa im snažíme prezentovať naše kulisy či techniku. Zamestnanci od svetla, zvuku, líčenia, kostýmov a ďalší v krátkej ukážke všetko predvedú tak, ako to zažívajú väčšinou len herci. Je to spojené s krátkym kultúrnym programom, v rámci ktorého vždy prezentujeme naše predstavenia najmä cez pesničky," povedal dnes riaditeľ DJZ Ján Hanzo.



Vo foyeri divadla sú počas celého popoludnia pripravené pre najmenších rôzne hry, kreslenie, maľovanie na tvár, líčenie, prezliekanie kostýmov, fotografovanie a pod. O 17.30 h odohrajú v divadle rozprávku Snehová kráľovná.

Deň otvorených dverí je jednou z posledných veľkých aktivít divadla v tejto sezóne, ktorá bola venovaná spomienke na hrôzy druhej svetovej vojny. Posledný mesiac pred divadelnými prázdninami čakajú hercov okrem predstavení na javiskách prešovského divadla aj vystúpenia na festivaloch, napríklad vo Zvolene či Martine. Počas prázdnin by sa podľa riaditeľa malo v DJZ pracovať na malých úpravách a údržbe budov i techniky a pripravovať sa začne aj nový muzikál Jana z Arku.