Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Prešovský kraj

V Poprade opravia dve mestské komunikácie za viac ako 275.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pôjde o časť mestskej komunikácie Velická cesta a o opravu cesty a chodníkov na ulici Staré ihrisko. V čase rekonštrukcie tu nebude premávať mestská hromadná doprava.

Poprad 18. apríla (TASR) – V Poprade začnú v týchto dňoch s rekonštrukciou dvoch mestských komunikácií za viac ako 275.000 eur. Pôjde o časť mestskej komunikácie Velická cesta a o opravu cesty a chodníkov na ulici Staré ihrisko. V čase rekonštrukcie tu nebude premávať mestská hromadná doprava.

Rekonštruovaný úsek na ulici Staré ihrisko je dlhý 63,27 metra a je situovaný medzi zástavbou rodinných domov. "Komunikácia je v celom úseku, teda od križovatky s ulicou Huszovou, v zlom technickom stave, s nevyhovujúcim šírkovým usporiadaním. Mestská komunikácia má v tomto úseku nerovnomernú šírku asfaltového spevnenia, nevyhovujúce sú aj odtoky povrchových vôd," informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. V tejto mestskej časti bude vybudovaný aj obojstranný chodník, nakoľko sa doteraz nachádzal len na ľavej strane. Zhotoviteľom rekonštrukcie je spoločnosť Asfalt Tatry, s. r. o. Rekonštrukcia bude trvať podľa slov Galajdu zhruba 40 dní a vyčlenených je nato okolo 67.663 eur.

Zhruba 90 dní bude trvať rekonštrukcia Velickej cesty v mestskej časti Spišská Sobota. Podľa slov Galajdu je navrhovaná kompletná rekonštrukcia mestskej komunikácie s jej rozšírením na požadované parametre. Rovnako bude vybudovaný nový chodník, zrušené budú existujúce schody. Rekonštrukciu v hodnote viac ako 207.961 eur bude realizovať spoločnosť Inžinierske stavby Košice, a. s.