Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

EPERIA sa dostala do TOP 6 najzelenších nákupných centier na svete

Prešovská EPERIA sa dostala do TOP 6 najzelenších nákupných centier na svete Foto: JTRE

EPERIA Shopping Mall, hlavná nákupná destinácia Prešova, má oficiálny titul najzelenšieho nákupného centra na Slovensku.

Prešov 8. júla (OTS) - Projekt z dielne spoločnosti J&T Real Estate ( JTRE ) získal prestížny certifikát BREEAM Excellent v najaktuálnejšej schéme BREEAM International New Construction 2016 a stal sa tak jedným zo šiestich nákupných centier vo svete, ktoré sa môžu pochváliť takýmto vysokým medzinárodným ekologickým hodnotením.
Foto: JTRE

Je to výborná správa, že sa nám podarilo splniť prísne podmienky stupňa Excellent a zaradili sme sa tak s Eperiou na svetovú úroveň, čo sa týka ekologického prístupu budovania a prevádzkovania nákupných centier. Eperia priniesla už pri otvorení nový štandard v oblasti dopravy a mobility. Obchodné centrum je úplne bezbariérové, ponúka nabíjačky pre elektromobily, vďaka inštalácii včelína, hmyzieho hotela, vtáčích búdok a búdok pre netopiere podporuje biodiverzitu,“ vymenoval niektoré environmentálne aktivity centra Peter Píš, vedúci oddelenia leasingu JTRE.
Prešovská EPERIA sa dostala do TOP 6 najzelenších nákupných centier na svete
Foto: JTRE

Súčasťou zeleného prístupu je aj rozvoj miestnej komunity. V spolupráci so samosprávou vybudovala Eperia na neďalekom sídlisku pre obyvateľov moderné outdoorové workoutové ihrisko a priamo pri obchodnom centre postavila detské ihrisko, ktoré patrí k najnavštevovanejším v Prešove.
Prešovská EPERIA sa dostala do TOP 6 najzelenších nákupných centier na svete
Foto: JTRE

Eperia Shopping Mall s 93 prevádzkami a celkovou prenajímateľnou plochou 21 970 štvorcových metrov sa nachádza v obchodnej zóne na sídlisku Sekčov. Otvorená bola koncom novembra 2017 a už za prvý rok dosiahla návštevnosť 3,5 milióna ľudí. Dominantou je centrálne námestie otvorené cez dve podlažia, ktoré poskytuje priestor pre zaujímavé kultúrne, spoločenské a športové akcie. Obyvatelia severovýchodu Slovenska, zo spádovej oblasti zahŕňajúcej 330-tisíc ľudí, prichádzajú do Eperie za značkami ako H&M, C&A, Lindex, New Yorker, Guess and PEPE Jeans, Betty Barclay, A3 Sport, ECCO, EXI sport, CCC, Tchibo či Flying Tiger Copenhagen. Dopĺňajú ich potraviny Fresh Supermarket, kaviarne, bary, puby, reštaurácie, pobočky bánk a telekomunikačných operátorov či najmodernejšia prevádzka Slovenskej pošty.
Prešovská EPERIA sa dostala do TOP 6 najzelenších nákupných centier na svete
Foto: JTRE

Úspešné fungovanie centra potvrdzuje aj príprava jeho rozšírenia o ďalších 10-tisíc štvorcových metrov na troch podlažiach. Extenzia prinesie nové značky, fitness centrum, kiná a gastro prevádzky vrátane samostatne stojacej prevádzky Burger King. V rámci druhej etapy tiež pribudne k súčasným 561 ďalších 200 parkovacích miest a zastávka MHD priamo pri nákupnom centre. Otvorenie rozšírenia je plánované na tretie narodeniny EPERIA Shopping Mall na jeseň 2020.