Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

Prešovskí hádzanári oslavovali titul i so slzami odchádzajúceho Urbana

Na snímke hádzanári HC Sporta Hlohovec pózujú s trofejou pre vicemajstra, porazeného finalistu slovenskej hádzanárskej extraligy mužov v Prešove 20. mája 2015. Foto: TASR/Milan Kapusta

Hádzanári Tatrana Prešov získali opäť majstrovský titul v extralige. V treťom zápase finále play off vyhrali pred domácim publikom nad HC Sporta Hlohovec 33:25 a sériu ovládli jednoznačne 3:0.

Prešov 20. mája (TASR) - Po záverečnom hvizde tretieho finálového zápasu medzi Tatranom Prešov a Hlohovcom vypukla na lavičke domáceho družstva obrovská radosť, pretože tím z metropoly Šariša získal už svoj jedenásty primát. Nechýbal sekt, obojstranné poďakovanie sa hráčov i fanúšikov, všetci sa radovali, no iba Tomášovi Urbanovi vyhŕkli slzy do očí, pretože sa lúčil s prešovským dresom.

"Na jednej strane som neuveriteľne šťastný, na druhej ani nie sklamaný, ale končí sa pre mňa ďalšia etapa života. Prežil som tu naozaj dva a pol skvelého roka, cítil som sa neuveriteľne, prežil či už dobré alebo zlé chvíle, či sme postúpili alebo nie, takže tých pocitov bolo naozaj veľa. Som vďačný za tieto chvíle, že som mohol byť s týmito chalanmi, v tomto meste a odohrať úžasné zápasy," uviedol tesne po stretnutí T. Urban.

Slovenský reprezentant má namierené do nemeckého Eisenachu, kde si chce pravý krídelník splniť svoj sen. "Či to bude druhá alebo prvá liga sa rozhodne v najbližších dňoch. Takže ja budem držať už vlastne môjmu družstvu palce, aby postúpilo do prvej ligy. Idem si za svojím snom a ja dúfam, že sa mi to podarí," prezradil T. Urban.

S družstvom Tatrana sa chce poriadne rozlúčiť a teší sa aj na majstrovské oslavy. "Oslavy budú určite bujaré, budú s chlapcami, budeme sa lúčiť a budú emotívne. Veľmi sa nich teším," konštatoval T. Urban a k dĺžke osláv dodal: "Neviem povedať ako dlho budú trvať, nie sme však časovo obmedzení, uvidíme či ich budeme naťahovať alebo skracovať. Hlavné je, aby som s každým osobne pokecal a rozlúčil sa."