Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Záchranári pomáhali horolezcom uviaznutým v stene Huncovského štítu

Horská záchranná služba Foto: TASR/Adriána Antošková

Horskí záchranári požiadali pracovníkov lyžiarskeho strediska o pomoc pri transporte ratrakom na Skalnaté pleso a následne už aj s dvojicou Poliakov do Tatranskej Lomnice.

Vysoké Tatry 18. marca (TASR) - Horskí záchranári z Vysokých Tatier pomáhali v nedeľu (17. 3.) večer horolezcom, ktorí uviazli v stene Huncovského štítu. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej webstránke.

Ako uvádza, tiesňovú linku HZS prostredníctvom poľských záchranárov TOPR kontaktovala uviaznutá dvojica poľských horolezcov, ktorá vystupovala Spišskou cestou na Huncovský štít.

"Žena a muž uviazli v náročných podmienkach a v tme v juhovýchodnej stene Huncovského štítu. Na pomoc im zo Starého Smokovca odišli záchranári z Oblastného strediska HZS Vysoké Tatry a záchranár HZS zároveň telefonicky navigoval horolezcov v stene na správny zostup," približuje HZS.

Horskí záchranári požiadali pracovníkov lyžiarskeho strediska o pomoc pri transporte ratrakom na Skalnaté pleso a následne už aj s dvojicou Poliakov do Tatranskej Lomnice. "Horolezci boli bez zranení a preto ďalej pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne," dodávajú horskí záchranári.