Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Prešovský kraj

Humenné chce v novom roku vyriešiť problém s preplneným parkoviskom

Ilustračná snímka Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Kontrola dodržiavania nových opatrení bude podľa jej slov v rukách mestskej polície.

Humenné 26. decembra (TASR) – Mesto Humenné chce, aby parkovisko pri mestskej plavárni slúžilo výlučne ich návštevníkom a športovcom. Správa rekreačných a športových zariadení mesta Humenné (SRaŠZ) podľa Michaely Dochánovej z tlačového referátu mesta už niekoľko mesiacov monitoruje neúnosný kapacitný stav parkoviska.

"Dôvodom sťažností zo strany občanov mesta na preplnenosť parkoviska je fakt, že každý deň už od skorých ranných hodín je predmetné parkovisko plné áut motoristov, ktorí nie sú návštevníkmi kúpaliska," vysvetlila.

Na základe podnetov od návštevníkov mestskej plavárne SRaŠZ od 15. januára budúceho roka zavedie opatrenia, ktoré umožnia parkovať iba návštevníkom plavárne, športovcom a fanúšikom okolitých športovísk, teda futbalového štadióna, športovej haly i zimného štadióna s otváracími hodinami od 8.00 do 21.00 h.

"Doteraz na parkovisku parkovali svoje vozidlá väčšinou zamestnanci okolitých firiem, návštevníci kúpaliska museli hľadať alternatívne spôsoby parkovania, najčastejšie na krajniciach prístupovej cesty, alebo v zákaze parkovania. V prípade havarijnej situácie na kúpalisku, bol takto blokovaný prístup záchranných zložiek," zdôvodnila Dochánová.

Kontrola dodržiavania nových opatrení bude podľa jej slov v rukách mestskej polície.