Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

Humenné zrekonštruovalo skatepark pri športovej hale

Skatepark, ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Celkové náklady na jeho obnovu predstavovali takmer 17.500 eur s DPH.

Humenné 2. júla (TASR) – Humenská samospráva zrekonštruovala skatepark pri mestskej športovej hale. Celkové náklady na jeho obnovu predstavovali takmer 17.500 eur s DPH. Pracovníci Správy rekreačných a športových zariadení mesta ho už mladým skateboardistom odovzdali do užívania.

Skateparkové ihrisko postavila samospráva koncom roka 2007. Vzniklo na podnet mladých Humenčanov, ktorí sa venujú adrenalínovým športom. Nachádza sa na pozemku s rozlohou 811 štvorcových metrov. "Stavebné práce pozostávali z kompletného očistenia prekážok od starých pojazdových plôch, od korózie a pôvodných náterov, opravy a zosilnenia konštrukcií, opravy zábradlia, následného náteru konštrukcií," informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu mesta. Podľa jej ďalších slov tiež zakryli bočné strany stredových prekážok a upevnili prvok rail.

Ako ďalej uviedla, na povrch prekážok položili pojazdové plochy zo špeciálneho materiálu, ktorý tam predtým nebol. "Prednosťami tohto povrchu sú vyvážená grip – doska, ktorá nie je hladká a lesklá, ale je opatrená veľmi jemným gripom, ktorý však neznižuje rýchlosť. Kolesá a podrážky sa po tomto povrchu nešmýkajú. Po daždi nenasáva vlhkosť a veľmi rýchlo schne. Povrch prekážok je veľmi tichý a má jedinečnú odolnosť voči opotrebeniu," vysvetlila Dochánová. K skateboardovému ihrisku pribudlo podľa nej aj viacero nových prvkov.