Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

OKNO ROZBILI AJ PALETOU: Opití mladíci latami zaútočili na majiteľov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Jeden z napadnutých utrpel zranenia s dobou liečenia desať až 14 dní.

Humenné 24. septembra (TASR) - Vyšetrovateľ vzniesol v nedeľu (23.9.) obvinenie pre prečin porušovania domovej slobody a prečin ublíženia na zdraví dvom mladíkom (16 a 18 rokov) z Humenného-Podskalky. Cez okno domu mali hodiť paletu a napadnúť tam prítomných ľudí.

"Obvinená dvojica prišla v sobotu (22.9.) v čase okolo 22.30 h v podnapitom stave k jednému z domov na Podskalke. Na bočnej stene kameňmi rozbili okno a do tohto následne vhodili drevenú paletu. Cez neuzamknuté vchodové dvere potom vbehli do samotného domu a s drevenými latami napadli tam prítomných štyroch mužov a jednu ženu," opísal prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, ktorý o incidente informoval v pondelok.

Ako ďalej uviedol, jeden z napadnutých utrpel zranenia s dobou liečenia desať až 14 dní, u ostatných je doba liečenia zatiaľ neznáma. Majiteľovi domu spôsobili obvinení škodu na majetku najmenej vo výške 200 eur. "Ešte v ten večer policajti oboch útočníkov zadržali a predviedli na policajné oddelenie," priblížil hovorca s tým, že po vykonaní potrebných procesných úkonov ich prepustili a stíhaní budú na slobode.