Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

V Humennom plánujú vybudovať nový mestský cintorín

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Mesto má v súčasnosti vybraných viacero lokalít, kde by mohol nový cintorín stáť.


Humenné 4. novembra (TASR) – Humenská samospráva plánuje vybudovať nový mestský cintorín. Na tieto účely schválila vo svojom rozpočte na aktuálny rok aj finančné prostriedky. "Súčasný cintorín už kapacitne nestačí, keďže je na ňom k dispozícii už len veľmi obmedzený počet miest, ktoré by boli vhodné na pochovávanie zosnulých," vysvetlila pre TASR Michaela Dochánová z tlačového referátu mesta.

Podľa jej slov majú najmä starší ľudia problém s jeho dostupnosťou, takisto tam nie je možnosť vybudovať nové parkovisko. "Aj preto sa vedenie mesta rozhodlo zrealizovať myšlienku výstavby nového cintorína, na ktorý je predbežne určených 300.000 eur," vysvetlila Dochánová s tým, že financie majú byť použité najmä na výkup pozemkov. V rámci transparentného procesu prípravy a realizácie schválili pre tieto potreby poslanci aj vznik dočasnej Komisie na kúpu pozemkov.

Mesto má v súčasnosti vybraných viacero lokalít, kde by mohol nový cintorín stáť. "Zisťujeme ich konkrétnych vlastníkov a snažíme sa, aby sa celý tento proces uskutočnil bez zbytočných zdržaní," skonštatovala Dochánová. Vytvorená komisia v spolupráci s príslušnými odbormi na mestskom úrade posúdi všetky lokality a vyberie tú najlepšiu.

Presný termín výstavby, rozloha a ceny pozemkov, či počty hrobových miest momentálne známe nie sú.