Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

Folklórne slávnosti v Kapušanoch spestrí nočný ohňostroj a veselica

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V programe sú okrem domácich účinkujúcich folklórne súbory Hriňovčan, Ipeľ a Chemlon, v nedeľu to budú súbory Železiar, Urpín a Dúbrava či speváčka a heligonkárka Vlasta Mudríková.

Kapušany 30. júna (TASR) – Folklórne súbory z rôznych kútov Slovenska môžu vidieť diváci na 15. ročníku Kapušianskych folklórnych dní, ktoré sa tento víkend (30.6. - 1.7.) konajú v obci Kapušany v okrese Prešov. Dvojdňové slávnosti ľudovej kultúry a tradícií v miestnom amfiteátri prilákajú každoročne stovky až tisícky návštevníkov.

"Naša obec žije folklórom a toto podujatie sa už stalo tradíciou, pretože Kapušany majú blízko k muzike ako takej," uviedol pre TASR starosta obce Jozef Pribula. Pripomenul, že v obci pôsobia veľký, až stočlenný folklórny súbor Kapušančan, detský súbor Čerešenka, mužská spevácka skupina Kapušanske richtaroše, ako aj cirkevný zbor Aleluja a spevácka skupina Glória.

Výhodou pre návštevníkov je podľa starostu možnosť parkovania na ceste pri parku sv. Cyrila a Metoda, kde sa podujatie v sobotu začína o 17.00 h. "Vyvrcholením v sobotu bude o 21.15 h ohňostroj, ktorý robíme už tretí rok a ktorý má veľký úspech, nasledovať bude ľudová veselica," povedal Pribula.

V programe sú okrem domácich účinkujúcich folklórne súbory Hriňovčan, Ipeľ a Chemlon, v nedeľu od 14.00 do 19.00 h to budú súbory Železiar, Urpín a Dúbrava či speváčka a heligonkárka Vlasta Mudríková.

Kapušany si tento rok pripomínajú 770. výročie prvej písomnej zmienky o obci. V stredu na Hlavnej ulici pred základnou školou sa bude konať posviacka súsošia sv. Cyrila a Metoda.