Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Na zimnú údržbu vyčerpala samospráva v Kežmarku takmer 10.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

V minulej sezóne minuli kežmarskí cestári na zimnú údržbu ciest a chodníkov takmer 40.000 eur.

Kežmarok 19. januára (TASR) – Na zimnú údržbu vyčerpala samospráva v Kežmarku zatiaľ necelú tretinu z vyčleneného rozpočtu. "V pláne máme vyčlenených odhadom cca 35.000 eur. Vychádzali sme z priemeru z predchádzajúcich sezón. Táto suma tvorí časť z balíka 127.500 eur, ktorý máme schválený na celú údržbu mestských komunikácií, letnú aj zimnú," uviedol pre TASR Ladislav Tomaškovič z Mestského úradu v Kežmarku.

V minulej sezóne minuli kežmarskí cestári na zimnú údržbu ciest a chodníkov takmer 40.000 eur. Túto sezónu odštartovali pohotovosť v prvej polovici októbra minulého roku a odvtedy absolvovali 16 výjazdov. "Vyťaženosť v porovnaní s minulou sezónou je zatiaľ na úrovni 38 %," doplnil Tomaškovič. Keďže snehu je málo, išlo prevažne o výjazdy na likvidáciu poľadovice.

Zima je v tejto sezóne na sneh zatiaľ skúpa, čo niektorí cestári využívajú na opravy ciest a komunikácií. To však nie je prípad Kežmarku. "Keďže pre nás nie sú vhodné podmienky, v súčasnosti nerealizujeme žiadne opravy povrchov miestnych komunikácií. Tie plánujeme až po zimnom období v jarných mesiacoch, a to v závislosti od vhodných poveternostných podmienok," uzavrel Tomaškovič.