Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Policajti použili pri služobnom zákroku v Kolonici aj varovné výstrely

Ilustračná snímka. Foto: TASR KR PZ v Žiline

Muža následne predviedli na oddelenie za účelom podania vysvetlenia.

Kolonica 18. júna (TASR) - Hraniční policajti použili pri nedeľňajšom (17.6.) služobnom zákroku na lesnej ceste v obci Kolonica v Sninskom okrese aj varovné výstrely. Nikto neutrpel zranenie.

"Vo večerných hodinách prenasledovali policajti Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance vodiča terénneho motocykla, ktorý v uvedenej obci ohrozoval účastníkov cestnej premávky," povedala pre TASR hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická s tým, že v katastri Kolonice zaistili odstavený motocykel, po vodičovi začali pátrať.

"Policajti na lesnej ceste v katastri obce Kolonica po krátkom prenasledovaní a použití donucovacích prostriedkov v zmysle zákona o Policajnom zbore kontrolovali vodiča terénneho vozidla, ktorý nereagoval na predchádzajúce výzvy policajtov a snažil sa s vozidlom ujsť," priblížila s tým, že za účelom zastaviť ho príslušníci použili dva varovné výstrely do vzduchu. Muža následne predviedli na oddelenie za účelom podania vysvetlenia.

Na miesto prišli aj príslušníci z obvodného oddelenia v Snine. "Policajná hliadka obvodného oddelenia bola vyslaná na preverenie oznámenia o streľbe. Po príchode na miesto policajti zistili, že išlo o služobný zákrok policajtov hraničnej polície," uviedol pre portál noviny.sk prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.