Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

O post hlavného kontrolóra PSK sa uchádza šesť záujemcov

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Prešovský samosprávny kraj si nového hlavného kontrolóra zvolí v utorok 18. 2.

Prešov 13. februára (TASR) - Funkčné obdobie terajšieho kontrolóra Jána Majdu vyprší 19. februára 2014. O post nástupcu sa uchádzajú celkovo šiesti kandidáti.

Ide konkrétne o Jozefa Hudáka zo Stropkova, Ladislava Škyvru z Prešova, Vranovčana Štefana Tichého, Svidníčana Jána Majdu, Dušana Lukáča z Veľkého Šariša a Jozefa Nehilu zo Sabinova.

"V súlade s uznesením zastupiteľstva prebehne voľba hlavného kontrolóra tajným hlasovaním. Každý z prítomných kandidátov má právo vystúpiť na zasadnutí zastupiteľstva v časovom rozsahu päť minút," informovala hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Hlavného kontrolóra volí podľa jej slov zastupiteľstvo na šesť rokov. Jeho funkčné obdobie začína dňom, ktorý je určený ako deň nástupu do práce.

Predseda samosprávneho kraja je povinný so zvoleným hlavným kontrolórom uzavrieť pracovnú zmluvu najneskôr v nasledujúci deň po dni skončenia funkčného obdobia predchádzajúceho hlavného kontrolóra.

"Deň nástupu do práce sa určí na deň nasledujúci po dni skončenia funkčného obdobia predchádzajúceho hlavného kontrolóra," uzavrela Fitzeková.