Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Ľadoví sochári sa stretnú na Hrebienku po šiesty raz

Ilustračná snímka Foto: TASR - Oliver Ondráš

Kocky ľadu premenia umelci na 40 unikátnych ľadových sôch zobrazujúcich rôzne témy a motívy.

Vysoké Tatry 10. januára (TASR) – Po šiesty raz sa na Hrebienku vo Vysokých Tatrách stretnú ľadoví sochári, aby si zmerali svoje sily na festivale Tatry Ice Master. "Od piatka 12. januára do nedele 14. januára sa môžu návštevníci tešiť na výtvory tímov sochárov z desiatich krajín, ktorí vdýchnu život 50 tonám ľadu. Okrem toho sme pripravili koncert Jany Kirschner, dve ľadovo–ohňové šou a ďalšie atrakcie," informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Veronika Littvová.

Kocky ľadu premenia umelci na 40 unikátnych ľadových sôch zobrazujúcich rôzne témy a motívy. V prvý deň budú mať voľný štýl, počas druhého a tretieho dňa podujatia sa budú držať tém - krajina, z ktorej pochádzam, svetová fauna a flóra. "Aktuálny ročník podujatia umelcom ponúka premenlivé poveternostné podmienky, avšak aj napriek tomu veríme, že vďaka ich šikovnosti vzniknú nádherné ľadové unikáty, ktoré si návštevníci Tatier budú môcť prísť pozrieť aj v nasledujúcich týždňoch," upozornila Littvová.

Vstup na podujatie je zdarma, na Hrebienok sa môžu návštevníci dostať pešo alebo pozemnou lanovkou. Lístky na ňu si možno zakúpiť aj olnine cez webovú stránku www.gopass.sk. Program Tatry Ice Masters sa začne v piatok o 8.30 h, kedy začnú sochári tvoriť prvé sochy v nesúťažnom dni, koncert Jany Kirschner je naplánovaný na 17.15 h. "V sobotu 13. januára si návštevníci okrem práce sochárov a následného vyhodnotenia najlepších prác môžu užiť večerný koncert skupiny King Shaolin a následne aj ľadovo-ohňovú šou. Podobný program je aj v posledný deň festivalu," uzatvorila Littvová.

Na Hrebienku je už od začiatku decembra aj najväčšia atrakcia v regióne - Tatranský ľadový dóm. Ten postavili sochári pod vedením Adama Bakoša v štýle Sagrada Familia Gaudí.