Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Prešovský kraj

V Medzilaborciach došlo k zmene, primátorom bude V. Višňovský

Erb mesta Medzilaborce Foto: Heraldický register

Do 13-členného mestského zastupiteľstva v Medzilaborciach sa prebojovalo osem nových tvárí. Najviac kresiel, po päť, obsadia poslanci za stranu Smer a za stranu Sieť.

Medzilaborce 16. novembra (TASR) - Na primátorskej stoličke v meste Medzilaborce vystrieda Ivana Soleja (nezávislý), Vladislav Višňovský (Smer-SD).

Vyplýva to zo zverejnených výsledkov tamojších komunálnych volieb.

Účasť voličov na voľbách v spomínanom meste dosiahla úroveň 51,65 percenta. Višňovský získal 1431, dosluhujúci primátor Solej 773 a tretí kandidát Jozef Capcara (nezávislý), 386 platných hlasov.

"Volebný výsledok hodnotím veľmi kladne vzhľadom na to, že som vyhral vo všetkých volebných okrskoch. Dostal som teda veľmi silný mandát od občanov, za čo im samozrejme ďakujem," uviedol Višňovský pre TASR.

Medzilaborce si podľa 42-ročného víťaza volieb žiadajú stabilizáciu z pohľadu finančnej a sociálno-ekonomickej situácie. "Mesto je doslova zúbožené, je tu nedostatok pracovných miest, prišli sme o nemocnicu, máme veľké problémy s neprispôsobivými občanmi. Toto sú hlavné priority, ktorým sa chcem venovať počas môjho funkčného obdobia," poznamenal novozvolený primátor.

Do 13-členného mestského zastupiteľstva v Medzilaborciach sa prebojovalo osem nových tvárí. Najviac kresiel, po päť, obsadia poslanci za stranu Smer a za stranu Sieť. Záujmy Medzilaborčanov budú ďalej hájiť dvaja nezávislí poslanci a jeden poslanec za stranu Most-Híd.