Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Mesto Vranov nad Topľou zrealizovalo komplexnú obnovu obradnej siene

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V minulom roku nasledovalo zateplenie obvodového plášťa budovy a výmena starých drevených okien a dverí.

Vranov nad Topľou 3. marca (TASR) - Mesto Vranov nad Topľou ukončilo komplexnú rekonštrukciu mestského centra kultúry - obradnej siene, ktorú postupne realizovalo od roku 2022. Na obnovu získalo finančné prostriedky v celkovej výške 266.000 eur z eurofondov a regionálneho príspevku schváleného Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR. Radnica informovala, že z vlastných prostriedkov mesto preinvestovalo približne 205.000 eur.

"Touto rekonštrukciou sme budove dali nielen nový moderný dizajn, ale zrealizovaním stavebných prác, ako napríklad zateplenie strechy a obvodového plášťa budovy, výmenou okien, úpravou priečelia budovy určite ušetríme nemalé prostriedky na energiách," skonštatoval na webstránke mesta primátor Ján Ragan.

K celkovej obnove došlo po čiastočných rekonštrukciách v rokoch 2018 a 2019. V roku 2022 zrealizovali komplexnú opravu strechy, a to osadením nového strešného plášťa, vymenili vstupné dvere a existujúce zasklenie, ako aj vonkajšiu dlažbu a podhľad. Zrekonštruovali aj vstupné schodisko s rampou pre imobilných.

V minulom roku nasledovalo zateplenie obvodového plášťa budovy a výmena starých drevených okien a dverí. Súčasťou tejto časti obnovy bola aj výmena dlažby pri bočných vstupoch objektu. Ďalšia tretia časť rekonštrukcie sa týkala vnútorných priestorov a osvetlenia. Vymenené boli stropy vstupnej časti, a to z pôvodného PVC lamelového systému za sadrokartónový hladký strop s novými svietidlami. Rekonštrukcia zahŕňala aj celoplošné prebrúsenie kameninovej dlažby, šedého mramoru, ako aj výmenu obradného stola a interiérového nábytku.