Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Polícia vo Vranove nad Topľou vlani riešila vyše 1000 priestupkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Z tohto počtu 481 priestupkov vybavili dohovorom a 520 priestupcom uložili blokovú pokutu.

Vranov nad Topľou 1. marca (TASR) - Vlani vykonali mestskí policajti vo Vranove nad Topľou celkovo 1154 zákrokov. Štyrikrát pomáhali pri záchrane života a v dvoch prípadoch použili aj defibrilátor, ktorý majú k dispozícii v služobnom aute. Náčelník mestskej polície (MsP) Peter Čečko v správe o činnosti za minulý rok zdôraznil, že na území mesta nedošlo k mimoriadnym udalostiam.

Vranovskí mestskí policajti riešili 1001 priestupkov. Z tohto počtu 481 priestupkov vybavili dohovorom a 520 priestupcom uložili blokovú pokutu. Celková suma pokút dosiahla 9930 eur. Technický prostriedok na zabránenie odjazdu vozidiel použili v 153 prípadoch. Okrem toho mestská polícia odstránila z verejných priestranstiev desať opustených vozidiel a jedno ďalšie je v procese odstránenia. Na základe oznámení občanov a zistenia policajtov vlani odchytili 79 psov.

Primátor Ján Ragan uviedol, že napriek potrebe posilniť mestskú políciu aktuálna finančná situácia samosprávy neumožňuje zvyšovanie počtu policajtov: "Sme radi, že udržíme mestskú políciu na súčasnom stave 12 policajtov." Vyzdvihol tiež činnosť miestnej občianskej poriadkovej služby s 12 členmi, ktorá MsP asistuje a podieľa sa na zabezpečovaní verejného poriadku v meste.