Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Bobovníková zostáva vo funkcii hlavnej kontrolórky mesta Michalovce

Erb mesta Michalovce Foto: Heraldický register

O tento post mali záujem celkovo štyria kandidáti.

Michalovce 16. júna (TASR) - Hlavnou kontrolórkou mesta Michalovce bude opätovne Marta Bobovníková. Rozhodli o tom dnes poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).

O tento post mali záujem celkovo štyria kandidáti. Okrem súčasnej kontrolórky Bobovníkovej to boli Peter Borza, Miroslav Čaga a Gabriela Liptáková.

"Všetci sa dnes poslancom predstavili osobne na zasadnutí mestského zastupiteľstva vo svojich vystúpeniach. Nasledovala samotná voľba, ktorá bola tajná. Výsledky po krátkej prestávke zverejnila volebná komisia," informovala TASR hovorkyňa radnice Iveta Palečková.

Bobovníková vyhrala nad svojimi protikandidátmi suverénne, podarilo sa jej získať 23 hlasov z rovnakého počtu odovzdaných a platných hlasovacích lístkov. Jej nové - šesťročné funkčné obdobie začne plynúť 1. augusta.

Kontrolór mesta dohliada na zákonnosť a efektívnosť pri hospodárení a nakladaní s majetkom samosprávy, ako aj s majetkom, ktorý užíva podľa osobitných predpisov.

Kontroluje zároveň príjmy, výdavky a finančné operácie mesta, vybavovanie sťažností a petícií, dodržiavanie všeobecne záväzných právnych predpisov vrátane nariadení mesta, plnenie uznesení zastupiteľstva a ďalších úloh radnice i mestských organizácií.





dob vs