Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Na festivale v Spišskom Hrhove sa o budúci víkend pokúsia o rekord

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Vyznávači dobrého jedla budú môcť ochutnať čerstvo upečený chlieb i tradičné jedlá, dezerty a nápoje podľa zachovalých receptúr po rodine Csákyovcov, ktorá v obci žila.

Spišský Hrhov 16. augusta (TASR) – Na dedinskom festivale s názvom „Čuda a zabaviska“ sa v Spišskom Hrhove počas budúceho víkendu pokúsia o zápis do Slovenskej knihy rekordov. Chceli by vyrobiť najväčší úľ a najväčší cep. Okrem toho sú pre návštevníkov pripravené tradičné remeslá, hudba, kultúrne, športové i zábavné aktivity. Program 13. ročníka festivalu sa začína v piatok (21.8.) o 16.30 h a pokračuje sobotnými akciami až do skorých nedeľných (23.8.) ranných hodín.

Ťahákom festivalu má byť tiež tvorba 11-ročného výtvarníka Tadeáša Wagnera a výstava fotografií vášnivého cestovateľa Vladka Ledeckého. Za zmienku stojí aj remeselná dielňa, ktorá sa presťahovala do nových väčších priestorov, ktoré ešte viac umožnia vyniknúť dielam z tvorby čias minulých i súčasných autorov.

Z hudobných lákadiel sú to napríklad tóny rôznych hudobných nástrojov v podaní Michala Smetanku, no vystúpia aj kapely Heľenine oči a HEX.

Vyznávači dobrého jedla budú môcť ochutnať čerstvo upečený chlieb i tradičné jedlá, dezerty a nápoje podľa zachovalých receptúr po rodine Csákyovcov, ktorá v obci žila.

Okrem toho bude možné pozrieť si krásy neobarokového kaštieľa a v jeho záhrade sa bude bežať „Harhovska desiatka“. Milovníci hviezdneho neba ocenia letné kino pod holým nebom.