Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Nehoda cyklistky v Pieninách si vyžiadala zásah horských záchranárov

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk/Horská záchranná služba

Záchranári HZS jej na mieste nehody poskytli prvú pomoc a ošetrenie, podali liek na potlačenie bolesti, cyklistku zafixovali a nabalili do vákuového matraca.

Červený Kláštor 4. augusta (TASR) - Po páde z bicykla v Prielome Dunajca v Pieninách utrpela v nedeľu popoludní 45-ročná žena mnohopočetné poranenia. Pomáhať jej museli horskí záchranári. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že Slovenka si vážne poranila koleno, rameno, utrpela aj úraz lícnej kosti, dlaní a mala viacero odrenín.

Záchranári HZS jej na mieste nehody poskytli prvú pomoc a ošetrenie, podali liek na potlačenie bolesti, cyklistku zafixovali a nabalili do vákuového matraca. Terénnym vozidlom ju následne transportovali do Lesnice, kde bola odovzdaná privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci.

Záchranári pomáhali českej turistke, v Nízkych Tatrách utrpela úraz hlavy



Horských záchranárov privolali v nedeľu na pomoc k 78-ročnej českej turistke, ktorá sa zranila v blízkosti Kamennej chaty v Nízkych Tatrách v Breznianskom okrese.

"Pádom na turistickom chodníku si spôsobila úraz hlavy a bola v krátkodobom bezvedomí. Záchranári ju po príchode na miesto nehody vyšetrili a poskytli jej neodkladné ošetrenie. Následne ju pomocou kabínkovej lanovky a terénneho vozidla transportovali na Bielu púť, kde ju odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci," uvádza Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.