Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Po uzavretí štadióna v Humennom chcú mládež presunúť do iných miest

Erb mesta Humenné Foto: Heraldický register

Dejiskom ďalších zápasov a tréningov športujúcej mládeže budú zrejme ľadové plochy v Michalovciach, Trebišove a v Prešove.

Humenné 19. januára (TASR) – Mladých hokejistov a krasokorčuliarov z Humenného chcú presunúť na ľadové plochy do iných miest. Humenský zimný štadión totiž už niekoľko dní využívať nemôžu, má poškodenú strechu.

Dejiskom ďalších zápasov a tréningov športujúcej mládeže budú zrejme ľadové plochy v Michalovciach, Trebišove a v Prešove. S týmto návrhom sa stotožnila radnica spolu s trénermi a zástupcami rodičov.

Ako uviedla na spoločnom rokovaní (19.1.) primátorka Humenného Jana Vaľová, „bezpečnosť detí a mládeže je pre mňa prioritou. Mesto však má záujem, aby tréningový proces pokračoval aj naďalej, ukončila sa tohtoročná sezóna a aby sa hokej koncepčne nastavil aj do budúcnosti“.

Dopravu športovcov do spomínaných miest má v pláne radnica dotovať, o čom bude najbližšie rokovať humenské mestské zastupiteľstvo. Päťčlenná koordinačná skupina zasa pripraví presný plán tréningov a zápasov hokejovej mládeže, aby sa neprekrývali s tréningovými procesmi v iných mestách.

„Najbližšie stretnutie zástupcov rodičov hokejovej mládeže a trénerov je naplánované na stredu (20.1.), kde zástupcovia skoordinujú plán činnosti klubu a vyčíslia finančné náklady na dokončenie sezóny do konca marca 2016,“ informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu radnice.

Po výdatnom daždi, začiatkom minulého týždňa, došlo k premočeniu tepelnej izolácie strechy a pretečeniu zrážkovej vody do vnútorných priestorov humenského štadióna. Poškodenie strechy mal spôsobiť silný vietor, ako aj únava materiálu 20-ročnej stavby. Radnica po uzavretí štadióna dala strechu provizórne prekryť celtovinou za asistencie hasičov.

Na vzniknutú situáciu musel rýchlo reagovať aj hokejový klub Bemaco Humenné, ktorý hrá 1. ligu. Pre uzatvorený štadión v Humennom odohral už minulý týždeň zápas so Spišskou Novou Vsou na štadióne v Trebišove.

Mesto Humenné chce dať čím skôr vypracovať projektovú dokumentáciu na opravu strechy svojho športového stánku. Jej súčasťou by mal byť aj projektantom odhadovaný rozpočet. „Keď bude jasné, aké opravy treba vykonať a čo to bude stáť, sme pripravení bezodkladne hľadať finančné prostriedky. Keďže budova je poistená, okamžite sme nahlásili aj poistnú udalosť,“ povedala minulý týždeň Vaľová.