Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Počet prepravených pasažierov by sa mal v tomto roku zdvojnásobiť

Letisko v Poprade Foto: TASR/Oliver Ondráš

Bránami Letiska Poprad – Tatry dnes prešiel 33.333. vybavený cestujúci v tomto roku. Vlani pritom zamestnanci letiska vybavili celkom 31.694 cestujúcich za celý rok.

Poprad 19. júna (TASR) – Bránami Letiska Poprad – Tatry dnes prešiel 33.333. vybavený cestujúci v tomto roku. Vlani pritom zamestnanci letiska vybavili celkom 31.694 cestujúcich za celý rok. „Viac ako dvojnásobný očakávaný nárast cestujúcich v roku 2015 je spôsobený predovšetkým úspešným znovuzavedením pravidelného leteckého spojenia Poprad – Londýn, ktoré je prevádzkované leteckou spoločnosťou Wizz Air štyrikrát týždenne,“ zdôvodnila riaditeľka letiska Ivana Herkeľová.

K prírastku cestujúcich podľa nej prispieva aj národný lotyšský prepravca airBaltic, ktorý po úspešnej minuloročnej sezóne pridáva novú rotáciu Poprad – Riga s medzipristátím vo Varšave. V súčasnosti prebiehajú aj rokovania o zavedení tretej rotácie, z Rigy do Popradu cez Varšavu. Medzi cestujúcich vybavených na letisku Poprad – Tatry patria aj pasažieri charterových letov. V lete ide o dovolenkové lety do Bulharska a Turecka a v zime o lety z Ruska a Ukrajiny.

V poradí 33.333. vybaveným cestujúcim bol Angličan, odlietal dnes do Londýna lietadlom A320. Riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská konštatovala, že takéto oživenie popradského letiska prospeje celému regiónu. „Veľmi sa tešíme, že sa nám darí rozvíjať leteckú dopravu pod Tatrami a takto vzdušnou čiarou sme spojení s inými destináciami sveta. Tu naša práca ale nekončí. Aj naďalej budeme pracovať na tom, aby sme otvorili nové letecké spojenia a dostali k nám nových, potenciálnych hostí, ktorí sa budú cítiť spokojne a domov budú odchádzať plný zážitkov a emócií,“ zdôraznila Maťašovská.

Aktivity na podporu leteckých liniek vyvíjajú aj v OOCR Región Liptov, jej riaditeľka Darina Bartková tvrdí, že marketingová kampaň už priniesla prvé výsledky. „Počas prvej zimnej sezóny navštívilo lyžiarske stredisko Jasná takmer 3800 hostí z Veľkej Británie. Veľmi nás teší, že sa spoločnými silami darí budovať úspešné letecké spojenia a priblížiť tak Nízke a Vysoké Tatry novým zaujímavým trhom,“ konštatovala Bartková. Vzájomná spolupráca partnerov podľa nej prináša plody usilovnej práce a prispieva nielen k rozvoju leteckej dopravy, ale aj turizmu v regióne.