Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Nepočujúcu ženu zlákali do Anglicka, nútili ju k prostitúcii

Policajti rozložili organizovanú skupinu, ktorá na východe Slovenska lákala na vidinu ľahkého zárobku do Anglicka Foto: TASR

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu obchodovania s ľuďmi troch ľudí.

Bratislava 18. júla (TASR) - Policajti rozložili organizovanú skupinu, ktorá na východe Slovenska lákala na vidinu ľahkého zisku v Anglicku. Ich obeťou sa stala aj 20-ročná nepočujúca žena z malej obce v okrese Vranov nad Topľou, ktorá si kvôli svojmu hendikepu nedokázala nájsť prácu doma.

Autom ju odviezli do Anglicka. Tam jej zobrali doklady a nútili uzatvoriť "účelové" manželstvo, a tiež k prostitúcii, pričom za každého muža dostala päť libier. "Po niekoľkých týždňoch sa jej podarilo utiecť a pomocou organizácie zameranej na pomoc obetiam obchodovania s ľuďmi sa dostala späť na Slovensko," uviedla Denisa Baloghová z policajného prezídia.

Trojica zlákala na sociálne dávky v Anglicku aj ďalšiu 22-ročnú ženu. "Cestou tam jej oznámili, že sa vydá za cudzinca a bude s ním žiť. Príbuzní našťastie zalarmovali políciu, a tak sa jej bez ujmy podarilo vrátiť späť," povedala o prípade Baloghová.

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu obchodovania s ľuďmi troch ľudí. Ladislav M. (35) mal robiť nábor na výhodnú prácu v Anglicku, na ktorú nahováral chudobných ľudí. Za každého zinkasoval 50 eur. Zisk mu mali vyplácať ďalší dvaja členovia skupiny - 36-ročný Stanislav H. a rovnako stará Františka M.

Po dokázaní viny im hrozí sedem až 12 rokov za mrežami, stíhaní sú na slobode. "Vyšetrovanie pokračuje, preto výška zisku skupiny ešte nebola presne vyčíslená," doplnila Baloghová.