Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

V Poprade vrcholí asanácia starého azylového domu pri štadióne

Na snímke pohľad na skelet budovy bývalého azylového domu na ulici Boženy Němcovej počas búrania v Poprade 24. septembra 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Práce by mali byť ukončené do 30 dní.

Poprad 24. septembra (TASR) - V Poprade v týchto dňoch vrcholí asanácia starých objektov azylového bývania a kotolne na Ulici Boženy Nemcovej. Starý azylový dom, ktorý bol skolaudovaný ešte v roku 1998, opustili nájomníci na jeseň minulého roku. „Z priestorov, ktoré už nevyhovovali bezpečnostným ani hygienickým normám, sa nájomníci presťahovali do novopostavených sociálnych bytov na Levočskej ulici. Objekty na Ul. Boženy Nemcovej odvtedy čakali na svoju asanáciu, ktorá začala na sklonku tohto leta,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Asanačné práce v hodnote viac ako 36.000 eur realizuje úspešný uchádzač z verejného obstarávania - spoločnosť DEMONTA z Košíc. Postupná demontáž objektov nie je vzhľadom na ich konštrukciu jednoduchá. „Je to dosť náročné z hľadiska rôznorodosti materiálov, ktoré je z hľadiska likvidácie odpadu nutné všetky triediť a až následne je možné vyvážať ich na skládku,“ uviedol Richard Radek z odboru urbanizmu a priestorového plánovania Mestského úradu v Poprade. Stavenisko bolo odovzdané firme 29. augusta a práce by mali byť ukončené do 30 dní.



Na uvedenom mieste by mala následne postupne vzniknúť ďalšia tréningová plocha Národného tréningového centra Slovenského futbalového zväzu. Podobný osud ako objekty azylového bývania na Ulici Boženy Nemcovej čaká aj na staré sociálne byty na Levočskej ulici. „V súčasnosti prebieha konanie vo veci vydania povolenia odstránenia stavby a príprava zadávacích podmienok pre verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa asanácie objektu. Ten na Levočskej ulici by mal byť asanovaný do konca roka,“ uzavrel Galajda.