Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Jedna z dvoch mobilných ľadových plôch v Poprade je už v prevádzke

Ilustračné foto Foto: TASR – Milan Kapusta

Vstup na verejné ľadové plochy je pre verejnosť zadarmo.

Poprad 16. decembra (TASR) - Mesto Poprad pripravilo pre verejnosť aj na túto zimu verejné korčuľovanie na mobilných ľadových plochách. Prvá je už k dispozícii, a to pri Aréne Poprad denne od 10. do 20. hodiny. "Ľadová plocha pri Aréne však bude každý utorok, stredu a štvrtok do 11.30 h pre verejnosť uzatvorená. V tomto čase na nej totiž bude prebiehať výučba korčuľovania detí z materských škôl," informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Navyše v pondelok 28. decembra bude plocha dopoludnia uzatvorená pre premiérový ročník amatérskej súťaže v curlingu Popradský vianočný štuer (shooter), zapojiť sa do nej bude môcť každý nadšenec športu. "Druhá mobilná ľadová plocha na Námestí sv. Egídia bola inštalovaná v uplynulých dňoch. V prípade, že všetko pôjde bez problémov, korčuľovať by sme na nej mohli už čoskoro," uviedol Miroslav Kalnaši z Arény Poprad, ktorej technický personál prevádzku verejných klzísk zabezpečuje. Malá mobilná ľadová plocha na Námestí sv. Egídia je určená deťom do výšky 140 centimetrov.

Vstup na verejné ľadové plochy je pre verejnosť zadarmo. Popradská samospráva zabezpečuje prevádzku bezplatných klzísk pre obyvateľov ako súčasť podpory možností športového vyžitia v meste. "Vianoce na ľade budú môcť Popradčania zažiť aj na Zimnom štadióne mesta Poprad. Verejné korčuľovanie na štadióne bude k dispozícii 25. a 31. decembra vždy o 15. hodine," uzavrel Galajda.