Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Prešovský kraj

Multifunkčné ihrisko pri škole v Matejovciach má byť hotové do 90 dní

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zmluvná cena stavebných prác je stanovená na takmer 113.000 eur.

Poprad 27. júna (TASR) - V popradskej mestskej časti Matejovce v týchto dňoch odovzdali zhotoviteľovi stavenisko na realizáciu športoviska v areáli tamojšej základnej školy. Zmluvná cena stavebných prác je stanovená na takmer 113.000 eur, pričom zhotoviteľ, ktorým je SLOV-VIA s.r.o. Poprad, má na dokončenie ihriska 90 dní.

„Ak chceme podporiť zdravý vývoj našich detí, tak budovanie športovej infraštruktúry je jedným zo základných krokov. Moderné ihrisko by malo zlepšiť podmienky pre aktívny pohyb detí a pomôcť u nich vytvoriť pozitívny vzťah k športovaniu,“ konštatoval primátor Popradu Jozef Švagerko.

Toto multifunkčné ihrisko je navrhnuté s priepustným športovým povrchom tzv. tartanom, bude oplotené sieťkou do výšky šiestich metrov, pričom vrch oplotenia bude taktiež uzavretý. Po obvode ihriska rozostavia mantinely a športovisko bude vybavené zapustenými hádzanárskymi bránkami, nad ktorými osadia basketbalové koše. Zároveň sa plánuje aj s osadením montážnych puzdier na tenisové a volejbalové stĺpiky. Čiarovanie ihriska vymedzí plochy pre hádzanú, basketbal, tenis a volejbal. Keďže rozmery ihriska nezodpovedajú normám pre jednotlivé športy, budú čiary prispôsobené reálnym rozmerom ihriska.

„Okrem ihriska v Matejovciach začne už čoskoro aj výstavba moderného športového ihriska v areáli ZŠ Komenského na sídlisku Západ. Budovanie takýchto areálov je v súlade s prijatou Koncepciou rozvoja športu v meste Poprad,“ uzavrel Švagerko.