Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Popradský región pripravil počas tenisového turnaja niekoľko akcií

Ilustračné foto. Foto: Lukáš Valentovič/TASR

Samosprávy pripravili niekoľko sprievodných podujatí, na ktorých budú ľudí jednak pozývať na turnaj, ale zároveň propagovať tento šport.

Poprad 8. júna (TASR) – O týždeň odštartuje v Poprade tenisový challengerový turnaj a okrem športovcov sa naň pripravuje aj samotný región. Samosprávy pripravili niekoľko sprievodných podujatí, na ktorých budú ľudí jednak pozývať na turnaj, ale zároveň propagovať tento šport. „Mestské tenisové kurty sme sa snažili dať do takého stavu, aby to bolo prijateľné pre tento turnaj. Riešili sme aj regeneráciu tribúny, pribudne aj jedna ďalšia, čím sa zvýši kapacita miest na sedenie. Chceme, aby to prostredie bolo čo najpríjemnejšie a vhodne reprezentovalo naše mesto,“ uviedol dnes na tlačovej konferencii v Poprade primátor mesta Jozef Švagerko.

Kurty, kde sa bude turnaj odohrávať, sú súčasťou nového Národného tréningového centra a nachádzajú sa neďaleko historického centra Popradu Spišskej Soboty. Kapacita tribún bude na úrovni viac ako 600 miest a vstupné na podujatie bude bezplatné. Organizátori uvažujú o zavedení dobrovoľného vstupného, ktoré by sa následne použilo na charitatívne účely. „Som rád, že sa nám podarilo toto podujatie dostať do regiónu a získať naň sponzorov. Naša oblastná organizácia naň prispeje sumou 48.000 eur. Veríme, že to priláka návštevníkov do regiónu a celý turnaj dobre dopadne,“ dodal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Ján Mokoš.

Okrem iného bude v rámci doplnkového programu na Námestí sv. Egídia v Poprade umiestnený mini tenisový kurt, kde si budú môcť deti od 17. do 19. júna vyskúšať tento šport. „Na budúci štvrtok 18. júna je pripravená aj autogramiáda s účastníkmi turnaja. V piatok 19. júna je pripravený golfový turnaj vo Veľkej Lomnici a potom v Tatranskej Lomnici slávnostný galavečer za účasti tenistov. Spojený je s dražbou, výťažok ktorej poputuje na detské oddelenie popradskej nemocnice,“ doplnila riaditeľka OOCR Lenka Maťašovská. Región bude mať v mieste turnaja aj svoj propagačný stánok.

Turnaj začína kvalifikačnými zápasmi už počas víkendu 13. a 14. júna, hlavná súťaž prebehne 15. až 20. júna, pričom finále sa uskutoční 20. júna o 14. hodine. „Tešíme sa, bude to prvý ročník tohto turnaja tu v Poprade, v Košiciach to už malo dobrú tradíciu, ľudia chodili, veríme, že rovnako to bude aj tu pod Tatrami a diváci prídu. Zápasy budú určite kvalitné a očakávam pekný tenis,“ zdôraznil riaditeľ turnaja Poprad–Tatry Challenger Tour Miloslav Mečíř. Dodal, že do charitatívnej dražby získala Daniela Hantuchová tenisovú raketu od Sereny Williamsovej a sama darovala niekoľko osobných vecí.

Po 12 rokoch sa tento challengerový turnaj sťahuje z Košíc do Popradu, oproti vlaňajšiemu ročníku sa bude hrať o viac peňazí, keď dotácia dosiahne 42.500 eur. „Budeme mať zahraničnú účasť na turnaji, čo je veľká propagácia pre celý región. Urobíme maximum pre to, aby sa tu hráči cítili pohodlne, chceme pre nich pripraviť aj nejaké výlety, aby toho videli viac,“ uzavrela Maťašovská.