Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Odpratávať sneh v Poprade prišlo pomôcť aj 90 ľudí z okolitých obcí

Na snímke pracovníci verejnoprospešných služieb z Veľkej Lomnice odhŕňajú sneh z chodníka vo vnútrobloku na Komenského ulici v Poprade počas likvidácie snehovej kalamity v Poprade 5. februára 2015. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Pracovníci Správy mestských komunikácií v spolupráci s externými posilami pokračovali tiež vo vyvážaní snehu z uličiek, v ktorých ho už vzhľadom na nahromadené množstvo nebolo možné pluhovať.

Poprad 5. februára (TASR) – Do čistenia mesta Poprad sa dnes po rekordnej snehovej kalamite pustilo 18 mechanizmov, z toho sedem zo Správy mestských komunikácií (SpMK) v Poprade a ďalších 11 od externých dodávateľov. „Ručné čistenie autobusových zastávok, chodníkov, parkovísk a ciest zabezpečovalo 70 pracovníkov menších obecných služieb z Popradu a ďalších 90 im prišlo pomôcť z okolitých obcí,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.



Ľudia boli rozdelení do štyroch skupín, ktoré pomáhali s čistením na sídliskách JUH a Západ. Pracovníci SpMK v spolupráci s externými posilami pokračovali tiež vo vyvážaní snehu z uličiek, v ktorých ho už vzhľadom na nahromadené množstvo nebolo možné pluhovať. „Takto prišli na rad ulice Sadová, Kvetná, Mládeže a Chalupkova. Štyri pluhy pokračovali v čistení ciest v jednotlivých častiach mesta, na čistenie chodníkov boli nasadené aj malé kolesové nakladače,“ doplnil Galajda.



V čistení ulíc a vývoze snehu sa bude podľa neho pokračovať opäť aj v noci, počas ktorej bude technika nasadená aj na dočistenie príjazdov k volebným miestnostiam, v ktorých sa v sobotu 7. februára uskutoční referendum. „Od začiatku kalamity použili popradskí cestári viac ako 100 ton soli," zdôraznil Galajda.

Po uvoľňovaní zvodov na streche zimného štadióna od zľadovateného snehu bola vyčistená aj strecha na telocvični na Francisciho ulici. V piatok 6. februára príde na rad aj strecha domu kultúry.