Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Poprad chce posilniť spoluprácu so susedným Svitom

Mesto Poprad. Foto: Rastislav Hudec

Potvrdila to aj prvá oficiálna návšteva vedenia Popradu vo Svite, ktorá sa uskutočnila koncom februára.


Poprad 1. marca (TASR) - Mesto Poprad chce posilniť spoluprácu so susedným mestom Svit. Potvrdila to aj prvá oficiálna návšteva vedenia Popradu vo Svite, ktorá sa uskutočnila koncom februára. „Rokovanie sa nieslo v duchu výmeny informácií, ktoré by mali do budúcnosti priniesť určitú formu spolupráce. Malo by to byť orientované na spoločný postup v oblastiach športu, kultúry, v otázke rozvoja našich miest a spoločného postupu v tejto oblasti,“ informoval primátor Svitu Miroslav Škvarek.

Prvým konkrétnym výsledkom vzájomnej spolupráce Popradu a Svitu bude už koncom leta polmaratón Poprad - Svit - Poprad. „Toto bude taká skúška, kde sa stretneme a spojíme sily, aby to dopadlo dobre. Šport by mal spájať a presne toto bude aj cesta spolupráce našich miest,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko. V Poprade bude štart a cieľ, vo Svite zase otočka a pri tej príležitosti tam bude sprievodný program pre občanov. „Bude to priestor na to, aby sme ukázali, že chceme žiť spolu, že sa chceme stretávať a chceme si pomáhať,“ doplnil Škvarek.

Vzájomná budúcnosť oboch miest by sa podľa popradského primátora mala niesť v budovaní vzájomných väzieb v podobe ciest, chodníkov, autobusovej dopravy či školstva. „Pozývame Svit aj k spolupráci pri letných akciách v Poprade, ako je Viva Italia či Made in Slovakia. Svit jednoducho patrí k Popradu a spolupráca by mala byť na rôznej úrovni,“ doplnil Švagerko.