Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Poprad vybuduje v blízkosti centra oddychový park pre seniorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mestské zastupiteľstvo totiž na svojom minulotýždňovom zasadnutí schválilo Centru sociálnych služieb (CSS) finančné prostriedky vo výške 180.000 eur na jej výstavbu.

Poprad 23. apríla (TASR) - V blízkosti centra Popradu vznikne oddychová zóna pre seniorov. Mestské zastupiteľstvo totiž na svojom minulotýždňovom zasadnutí schválilo Centru sociálnych služieb (CSS) finančné prostriedky vo výške 180.000 eur na jej výstavbu. Vzniknúť by mala za budovou Zariadenia opatrovateľskej služby na Francisciho ulici.

"Nová oddychová zóna je prioritne funkčne navrhovaná pre seniorov, nakoľko takýto priestor momentálne v meste Poprad absentuje," uviedol riaditeľ CSS Jozef Košický s tým, že areál bude určený pre oddych, rekreáciu i rôzne pohybové aktivity.

Súčasťou projektu je zhromažďovací priestor pre usporiadanie kultúrno-spoločenských podujatí, petangové ihrisko, tiež prvky outdoorového fitness senior parku a minigolfové dráhy. "Okrem toho tam pribudne jazierko s prístreškom, pietne alebo spomienkové miesto, spevnené plochy a komunikácie a v neposlednom rade sa tam zrealizuje aj výsadba novej zelene," doplnil hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Park bude prístupný nielen pre klientov CSS, ale aj pre ostatných občanov mesta Poprad. Oddychová zóna však bude ohradená a uzamykateľná. "Stanovia sa prevádzkové hodiny, kedy bude areál prístupný verejnosti," dodal Košický. Samotná realizácia projektu je predpokladaná v lete tohto roku.