Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

Poprad vychádza pri jesenných brigádach v ústrety obyvateľom

Ilustračné foto Foto: TASR

Aktívnym obyvateľom mesta ponúka Mesto Poprad bezplatný odvoz vyhrabaného lístia a trávy.

Poprad 13. novembra (TASR) - Mesto Poprad prichádza s ponukou pre spoločenstvá bytových domov, ktoré v tomto čase organizujú brigády na vyčistenie okolia bytových domov. Samospráva si túto aktivitu pri zveľaďovaní prostredia veľmi cení a preto týmto aktívnym obyvateľom mesta ponúka bezplatný odvoz vyhrabaného lístia a trávy. „Keďže mesto spravuje niekoľko tisíc štvorcových metrov zelene a pri takom rozsahu nie je možné zabezpečiť okamžité vyčistenie a vyhrabanie všetkých plôch, každú pomoc zo strany obyvateľov, ktorým záleží na vzhľade mesta, privítame. Pre spoločenstvá a bytové domy, ktoré si zorganizujú takéto brigády, vieme zabezpečiť odvoz vyhrabanej trávy a lístia,“ uviedla Daniela Polaštiková z oddelenia životného prostredia Mestského úradu (MsÚ) v Poprade.

Odpad je najlepšie uložiť do vriec a následne nahlásiť telefonicky, prípadne mailom alebo osobne na MsÚ, odbor výstavby - oddelenie životného prostredia. „Po nahlásení bude takto zhromaždený odpad odvezený bezplatne,“ doplnila Polaštiková.

Padajúcemu lístiu venuje samospráva pozornosť už od polovice októbra, odkedy bolo prostredníctvom malých obecných služieb (MOS) vyhrabaných a odvezených viac ako 40 ton lístia. Čistili sa cintoríny v mestských častiach Veľká, Spišská Sobota, Matejovce a Stráže, ďalej Námestie sv. Egídia, Sobotské námestie a Velické námestie. „V meste naši pracovníci zbavili lístia aj ulice J. Curie, Alžbetina, Murgašova, D. Tatarku, 1. mája, Hviezdoslavova, Mnoheľova, Nábrežie J.Pavla II., Zvarov park, okolie Domu kultúry, Slovenského odboja, časť Huszovej ulice a veľkú kruhová križovatka,“ dodal hovorca mesta Poprad Marián Galajda. Popri hrabaní lístia sa súbežne zametajú aj chodníky. Keďže lístie padá priebežne, pracovníci MOS sú operatívne nasadzovaní postupne v rôznych častiach mesta.