Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Výtlkov je po zime v Poprade menej ako vlani

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Správa mestských komunikácií v Poprade začala s opravou najkritickejších výtlkov už pred dvoma týždňami.

Poprad 21. marca (TASR) – Cesty a chodníky po končiacej sa zime v meste Poprad nie sú až v takom zlom stave ako po minulé roky. „Monitoring ciest a chodníkov prebieha priebežne, celkovo je situácia lepšia a výtlkov je menej ako po predchádzajúcej zime. Vytvárame mapu s úsekmi, ktoré si budú vyžadovať rozsiahlejšie opravy,“ uviedol pre TASR hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Správa mestských komunikácií v Poprade začala s opravou najkritickejších výtlkov už pred dvoma týždňami. Priebežne sa riešili výtlky na území celého mesta s použitím studenej obaľovanej zmesi. „Systémové opravy mestských komunikácií, ciest aj chodníkov, sa dotknú postupne všetkých častí mesta. Vzhľadom na to, že cesty sú v lepšom stave ako po minuloročnej zime, väčšia pozornosť bude venovaná aj oprave chodníkov,“ doplnil Galajda.

Realizovať sa podľa neho budú aj dlhodobo plánované komplexné rekonštrukcie, konkrétne Hviezdoslavovej ulice, ktorá bola naplánovaná už v minulom roku. Radnica však bude musieť riešiť aj cesty, ktoré si vyžadujú väčšie a celoplošné opravy. Konkrétne ide o komunikácie v mestských častiach Stráže, Spišská Sobota a Veľká.

„S rozsiahlejšími opravami výtlkov s teplou obaľovanou zmesou sa začne po tom, čo začnú pracovať obaľovačky v regióne,“ dodal Galajda. Náklady na zimnú údržbu v mesiacoch január a február boli vo výške presahujúcej 175.000 eur, čo je v porovnaní s predchádzajúcou zimou o približne 68.000 eur viac. Dôvodom je predovšetkým rekordná nádielka snehu z prelomu januára a februára.