Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Poslanci Prešovského kraja prerokujú čerpanie úveru na opravy ciest

Prešov, ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

"Poslanci budú rozhodovať o čerpaní prostriedkov z druhej tranže tohto úveru," uviedla hovorkyňa Prešovského kraja Fitzeková.

Prešov 14. júna (TASR) – Poslancov Prešovského samosprávneho kraja (PSK) čaká v utorok (16.6.) posledné rokovanie pred letnými prázdninami. Najdôležitejším bodom zasadania bude schvaľovanie čerpanie prostriedkov z úveru z Európskej investičnej banky (EIB).

"Poslanci budú rozhodovať o čerpaní prostriedkov z druhej tranže tohto úveru, pričom viac ako 5,7 milióna eur by malo byť použitých na rekonštrukcie ciest. Po schválení sa začne proces verejného obstarávania. PSK chce všetko stihnúť tak, aby sa samotné práce na opravách začali na jar v roku 2016," povedala pre TASR hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

V ďalšom programe poslanci prerokujú plán činnosti útvaru hlavného kontrolóra, zásady rozpočtového procesu PSK a úpravu rozpočtu pre rok 2015. Zastupiteľstvo sa oboznámi so správou o činnosti Centra rozvoja turizmu pre oblasť Vysokých Tatier a správou o činnosti Inovačného partnerského centra za rok 2014.

V rámci rokovania sa bude schvaľovať aj návrh na zmeny v sieti škôl a školských zariadení, stredísk praktického vyučovania a pracovísk praktického vyučovania SR či majetkové prevody nehnuteľného majetku samosprávneho kraja. Poslanci budú rovnako diskutovať aj o návrhu kandidátov pre obsadenie správnej a dozornej rady Ľubovnianskej nemocnice, n. o.

Rokovanie Zastupiteľstva PSK sa začína v zasadacej miestnosti Okresného úradu v Prešove na Námestí mieru 3 o 10. hodine. Záujemcovia môžu priamy prenos z rokovania sledovať v programe spravodajskej televízie TASR www.tablet.tv.